Antalya

27. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi

16:17 19 Nisan 2018
27. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi

Antalya'da düzenlenen 27'nci Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi, 30 ülkeden 1500 katılımcıyla başladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu ve Pegem Akademi iş birliğiyle Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen kongre, "Değişen Dünyada Eğitim" temasıyla, müzik dinletisi, açılış toplantısı ve resim sergisiyle açıldı.

Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Özcan Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojide çok hızlı ilerlemeler olduğunu söyledi.

Bilginin hızla yayıldığı, geliştiği bir ortamda öğrencilerin de çok farklı becerilerle kendilerine geldiğini aktaran Demirel, şunları kaydetti:

"21'inci yüzyılın gençliğini daha iyi yetiştirilmesini tartışmak amacıyla kongremizi düzenledik. 30 ülkeden 1500 katılımcı geldi. Yurt dışından konuşmacılar çağırdık. 4 gün sürecek kongremizin ardından sonuç bildirgesini yayımlayacağız. Hızla ilerleyen bilgi toplumuna ulaşmada, hatta dijital çağa ayak uydurmada çok geride kalmamak için çaba sarf ediyoruz. Gençler umduğumuzdan daha iyi, çok iyi kapasiteleri var. Yeter ki ekonomide ilk 10'a giren Türkiye'yi, eğitimde de ilk 10'a sokma hedefini temel alsınlar. O temel alındığında 5 ya da 10 yılda Türkiye ilk 10'a girecektir."

Kongrede paneller, çalıştaylar, sözlü bildiriler ve poster sunumlarına yer verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.