Antalya

Antalya'daki yasa dışı dinleme davasında karar

14:02 26 Nisan 2018
Antalya'daki yasa dışı dinleme davasında karar

Antalya'da aralarında siyasetçiler ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 130 kişiyi yasa dışı dinledikleri iddiasıyla yargılanan 15 sanıktan 13'ü 6 yıl ile 81 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazıları Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile olmak üzere tutuklu sanıklar Sunal Sevindik, Gökhan Tayuk, Şenol Oral, Rüştü Çetinkasap, Erol Çomak, Ali Koçak, Yavuz Bölek, bazı müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "yasa dışı dinleme", "örgüt üyeliği" ve "belgede sahtecilik" suçlamalarıyla yargılanan sanıklar Yavuz Bölek'e 81 yıl, Gökhan Tayuk'a 79 yıl, Şenol Oral'a 45 yıl, Nihat Yalçındağ'a 15 yıl, İsa Başar'a 15 yıl, Rüştü Çetinkasap'a 33 yıl, Süleyman Çark'a 20 yıl, Adem Tiyekli'ye 44 yıl, Sunal Sevindik'e 15 yıl, Erol Çomak'a 15 yıl, Abdullah Sungur'a 16 yıl, Ali Koçak'a 6 yıl ve Mehmet Kara'ya 8 yıl 10 ay hapis cezası verdi, Ali Yılmaz ve İhsan Kösesoy'un ise beraatine hükmedildi.

Ayrıca sanıklar, 9 bin lira ile 733 bin 480 lira arasında değişen para cezalarına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, Nihat Yalçındağ, İsa Başar, Süleyman Çark, Adem Tiyekli, Abdullah Sungur ve Mehmet Kara'nın tutuklanmaları için yakalama emri düzenlenmesine karar verdi.

Sanıklar hakkında "haberleşmenin gizliliğinin ihlali", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" ve "kamu görevlisinin görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi belgede sahtecilik"ten 9 yıldan 542 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.