Antalya

Kemer Süper Enduro Yarışı

18:56 13 Mayıs 2018
Kemer Süper Enduro Yarışı

Kemer Süper Enduro Yarışı, 70 motosikletçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi tarafından organize edilen yarışlarda 70 sporcu, Kemer Ralli Alanı'nda oluşturulan yaklaşık 550 metrelik parkurda, toprak tepelerin, kütüklerin, kamyon lastiklerinin, odun parçalarının üzerinden ve kayalıkların arasından geçti.

Zorlu parkurda bazı sporcular zaman zaman güç anlar yaşarken bazıları da düştü. Düşen sporculara çevredeki görevliler yardım etti.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak sosyal içerikli ve turizme katkı sunan her organizasyona destek verdiklerini söyledi.

Kemer'de Sea To Sky Enduro Yarışlarını'nın da yapıldığını hatırlatan Gül, "Bu yarışlar daha önce Kuzdere Mahallesi'ndeki parkurda yapılıyordu. Oraya ulaşım zordu. Bu defa ilçe merkezine aldık. Hem turistlerin hem de vatandaşın daha kolay ulaşım sağlamasını istedik. Önemli olan buraya tatile gelen misafirlere bu heyecanı yaşatmak. Bunu sağladığımız için mutluyuz." diye konuştu.

Yedi defa Türkiye Enduro Şampiyonu olan motosiklet yarışçısı Burak Özdemir ise Kemer'in otomobil ve motosiklet yarışlarında Türkiye'nin lokomotifi durumuna geldiğini belirterek, her yıl Kemer'de düzenlenen Sea To Sky Enduro Yarışları'na bir halka daha eklediklerini kaydetti.

Özdemir, "Biz her zaman dağlarda gezeriz. Ama bu defa 'enduro şehre indi' diyebiliriz. Bu organizasyonun önü açık. İnşallah süper enduro yarışlarının dünya şampiyonasını Kemer'e getireceğiz. Görüşmelere başladık." ifadelerini kullandı.

Yarışlar kapsamında ATV motor ile bir gösteri de sunuldu.

Yarışlarda genel klasmanda Emre Coşar birinci, Burak Akbulut ikinci, Bayram Uysal ise üçüncü oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.