Antalya

Perge'de Avrupa Günü kutlandı

18:04 14 Mayıs 2018
Perge'de Avrupa Günü kutlandı

Antalya'da Avrupa Günü, Perge antik kentinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

AB üyesi ve aday ülkelerde kutlanan Avrupa Günü dolayısıyla Perge antik kentinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Prof. Dr. Erol Nezih Orhon tarafından Antalya'nın önemli kültürel miraslarından birisi olan tarihi Perge Antik Tiyatrosu üzerine söyleşi yapıldı ve söyleşinin ardından Perge antik kenti gezildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, etkinlik dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Valiliği tarafından ilan edilen Turizmde Perge Yılı kapsamında düzenlenen Perge Sütunlarının Ayağa Kaldırılması Kampanyasına destek olacaklarını belirtti.

Bu kapsamda antik kentteki sütunlardan üçünün ayağa kaldırılmasına sponsor olacaklarını bildiren Çetin, şunları kaydetti:

"Sayın Valimiz, Turizmde Perge Yılı kampanyası başlattılar. Bu kampanyayı çok önemsiyorum. Perge sadece ilimizin değil, Türkiye'nin en önemli tarihsel miraslarından birisi. Perge'de sütunların ayağa kaldırılması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Her iş adamı, her otel, her fabrika en az bir sütunu ayağa kaldırmalıdır. Antalya halkının da bu kampanyalara katılımını sağlamalıyız. Oda olarak üyelerimiz adına sponsorluk yaparak örnek olmak istedik. Tüm üyelerimizi ve hemşehrilerimizi kampanyaya destek vermeye davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.