Antalya

Antalya'da TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı

12:16 17 Mayıs 2018 1 Yorum Var
Antalya'da TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Antalya'da 20 ortaokul öğrencisinin projelerinin sergilendiği TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Merkez Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan fuarın açılışına TUBİTAK görevlisi Akdeniz Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Memduh Sami Taner, okul müdürü Serkan Orakçıoğlu ile öğrenci ve aileleri katıldı.

Prof. Dr. Taner ile fuarın açılış kurdelesini kesen okul müdürü Serkan Orakçıoğlu, yaptığı açıklamada, fuarda TUBİTAK tarafından onaylanan 20 projenin sergilendiğini söyledi.

Fuarda ayrıca İstanbul'un fethi ve vakıf eserlerinin kartondan yapılan minyatür eserlerle anlatıldığına işaret eden Orakçıoğlu, amaçlarının öğrencilere hem TUBİTAK'ı tanıtmak hem de bilimi sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin günlük yaşamda kullanabilir projelere imza attığına işaret eden Orakçıoğlu, "Çöp konteynerlerinin kapağını açmakta zorlananlar için makaralı sistem yapıldı. Öğrenciler bu sayede kapağa dokunmadan konteynerlere çöp atabiliyor. Ayrıca kapı önüne konulan paspasa yapılan bir alarm ile hırsız savar da ziyaretçilerin dikkatini çekiyor." dedi.



YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Memduh Sami TANER 5 yıl önce Şikayet Et
    Ünvanım ve görev yaptığım bölüm adı konusunda hatalı bilgi verilmiştir, muhabirin fotoğraf çektikten sonra sözlü olarak bu bilgileri alması/not etmesi daha uygun olabilirdi....
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.