Antalya

Kumluca'da fırın ve pastahane denetimleri

18:21 17 Mayıs 2018
Kumluca'da fırın ve pastahane denetimleri

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı dolayısıyla fırın ve pastahanelerde hijyen denetimi yaptı.

Ekipler denetimlerde işletmelerin temizlik, ilaçlama, ruhsat, çalışanların kılık kıyafetleri ile üretilen ekmeklerin gramajını kontrol etti.

Denetim esnasında tespit edilen eksikliklerle ilgili tutanak düzenleyerek iş yeri sahiplerini uyaran görevliler, bir iş yerine ruhsata aykırı faaliyet gösterdiği için cezai işlem uyguladı.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü olarak halk sağlığını ilgilendiren konularda denetimleri aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Özellikle ramazan ayı dolayısıyla işletmelerde gıda üretim ve tüketiminin arttığına dikkati çeken Çataltepe, "Belediyemiz zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimizle ortaklaşa olarak ilçemizde faaliyet gösteren fırın ve pastahaneleri denetledi.

Ekiplerimiz eksik gördüğü konuları tutanak düzenleyerek iş yeri sahiplerine bildirildi. Özellikle ramazan ayı boyunca halkımızın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için denetimlerimiz devam edecek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.