Antalya

Vali Karaloğlu, şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

09:23 19 Mayıs 2018
Vali Karaloğlu, şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Valilik tarafından Oteller Bölgesi Kundu'da düzenlenen iftar programına, Vali Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Ahmet Taşır, Müftü Osman Artan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Müftü Artan'ın yaptığı duayla başlayan programda, Vali Karaloğlu masaları tek tek ziyaret ederek, şehit ailesi ve gazilerle görüştü. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın ailesi ile aynı masada oturan Vali Karaloğlu, bir süre şehidin 2,5 yaşındaki kızı Miray Nil Usta'yı sevdi.

Karaloğlu, programda yaptığı konuşmada, bu toprakların vatan kılınması için az mücadele verilmediğini, her karışı şehit kanlarıyla sulanarak vatan kılındığını söyledi.

"Bu topraklar sıradan değil, bu topraklarda yürürken alelade yeryüzü parçasında yürür gibi yürüyemeyiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti öyle bakmamız lazım." diyen Karaloğlu, bu topraklarda fedakarlık yapılmaya, şehit vermeye devam edildiğini söyledi.

İslam dünyasının bayramlara girerken, ramazanlarda veya kandillerde, mübarek günlere girerken büyük saldırılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Karaloğlu, "Sevgili Peygamberimizin miraca çıktığı Kudüs'te, Mescidi Aksa terör devleti İsrail tarafından büyük bir tecavüze maruz kaldı. Filistinli kardeşlerimiz sivil olarak ellerinde bayrakları, göğsünde imanıyla karşı koymaya çalıştı. Sivil 63 Filistinli kardeşimiz şehit edildi. 3 binin üzerinde yaralımız var, Allahım şifa versin." diye konuştu.

Yaralıların Gazze'den transferinde bile zorlanıldığını aktaran Karaloğlu, dünyanın bu duruma gözünü kapadığını, duymadığını dile getirdi. Türkiye'nin Filistin'e, Kudüs'e sırtını çevirmeyeceğini bildiren Karaloğlu, "İslam dünyasının özgürlüğü, Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne bağlıdır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.