Antalya

Demre'ye 85 milyon liralık yatırım

14:29 22 Mayıs 2018
Demre'ye 85 milyon liralık yatırım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre'ye 4 yılda 85 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Demre ilçesinde vatandaşla buluşan Türel, her gün Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını dile getirdi.

Güçlü bir Türkiye ve milletin istenmediğini aktaran Türel, "Onlar ister mi, Türkiye'nin kendi uçağını, tankını, topunu, otomobilini, tüfeğini, üretmesini? Onlar istemese bile biz hiç durmadan üreteceğiz ve 2023 hedefine emin adımlarla ilerleyeceğiz. O yüzden Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin, inanın yapacak çok işimiz var." ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes'i seçimle gönderemeyenlerin idam sehpasına gönderdiğini hatırlatan Türel, aynı şer güçlerinin şimdi de Cumhurbaşkanını, Türk milletini diz çöktürmeye çalıştığını belirtti.

Milletin her şeyin farkında olduğunu dile getiren Türel, "Bu millet hiç kimsenin önünde diz çökmedi, bundan sonra da çökmeyecektir. 24 Haziran'dan sonra da dimdik ayakta duracaktır inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Demre'ye 4 yılda 85 milyon liranın üzerinde bir harcamayla 498 yatırım ve hizmet kazandırdıklarına işaret eden Türel, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 11 milyon lira maliyetli yeni yatırımlarımız da devam ediyor. İşte Noel Baba Meydanı'nı Demre'mize yakışır şekilde yeniden düzenledik. İki sene önce Demre bir Avrupa şehri gibi olacak demiştim. Şükürler olsun, verdiğimiz sözler gerçekleşti. Demre merkezi Avrupai bir görünüme kavuştu. Göreve gelir gelmez 4 milyon liralık bir yatırımla Demre Beymelek Atık Su Arıtma Tesisimizi hizmete açtık. 50 yıllık Belören-Çağman içme suyu meselesini 40 kilometreden su getirerek çözdük. 11 mahallede kapalı sistem sulama tesisleri kurduk ve 17 bin 960 dekar tarım arazisi sulama suyuna kavuştu. Demre mezbahamızı yakında hizmete açacağız. Sulama suyunda elektriği bedava yapacağız dedik."

Demre'de 417 kilometrelik yol yapım, bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini bildiren Türel, Finike-Demre Yatıkardıç Yaylası yolunu hizmete açtıklarını da aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.