Antalya

Televizyondan sipariş etti, görünce şok oldu

10:20 02 Haziran 2018 18 Yorum Var
Televizyondan sipariş etti, görünce şok oldu

Antalya’da ev hanımı Zekiye Temur, bir televizyon kanalı aracılığıyla verdiği halı örtüsü siparişi yerine, ince yatak çarşafı gelince şok yaşadı. Mağdur edildiğini söyleyen kadın, hakkını tüketici haklarında arayacağını bildirdi.

Evli ve bir çocuk annesi 50 yaşındaki Zekiye Temur, 4 gün önce müzik yayını yapan ulusal bir televizyon kanalı aracılığıyla 69 TL değerinde 3 adet halı örtüsü sipariş etti. Kargoya da 16 TL ödeme yapan Temur, dün siparişlerini teslim aldı. Üzeride halı örtüsü yazılı kutuyu büyük bir sevinçle açan Zekiye Temur, siparişinin yerine yatak çarşaflarını görünce hayal kırıklığına uğradı. Temur, sipariş verdiği televizyon kanalı ve fatura üzerindeki telefon numaralarından firma ile iletişim kurmaya çalışsa da bir sonuca ulaşamadı. Verdiği paranın bir değeri olmadığı düşünen Temur, kendisiyle dalga geçildiğini ve olayın peşini bırakmayacağını belirtti. 

"3 adet çarşaf" 

Tüketici Hakları Mahkemesi’ne başvurmayı düşünen Temur, yaşananların ardından şunları söyledi: “Ramazan ayında artan sıcaklıkla birlikte dışarı çıkamıyorum. Televizyon kanalında gördüm, hoşuma gitti ve sipariş verdim. Kargo dün geldi, kutuyu açtım içinden 3 adet çarşaf çıktı. Sayıyı tutturmuşlar ama benim istediğim ürün değildi. Hemen telefonla müşteri temsilcileri aradım ama ulaşamadım. Bu bir sahtekarlık insanların duygularıyla oynamak, hiç kimse televizyon kanallarından kesinlikle alış veriş yapmasın.” 

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • hakklari uzmani 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüketici haklarinizdan Lütfen sonuna kadar faydalanin . Kurye paketi getirince içine ısrarla bakmak istediģinizi söyleyin, Kuryeler üzerlerine vazife olmamakla birlikte paketi açtirmak istemiyorlar, böyle bir durumla karșilașirsaniz, sizde paketi almayin, ve kargo șirketine olayi bildirin. Sizin kanuni hakkiniz paketi almadan açip bakmaniz kuryenin gözü önünde, kirik veya yanliș sipariș varmi yokmu diye. Israrci olun ve kargo șirketine bildirin
    Cevapla
  • Hakhukuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakmadan almayın
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi oluyor bu cahil insanlarımıza size silah zoruyla mı satıyorlar almasınlar
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Kınamayın, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz. (Hadis-i Şerif)
  • Khksm 5 yıl önce Şikayet Et
    69 lıraya 3 adet halı ortusu kım kaybetmişte sen buluyosun hey allahım kendi hatası
    Cevapla
  • Hasanbb 5 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldan fazla zaman önce kapkaç suçları sıradan bir haber olmuştu. Fakat devlet yasal düzenleme yapınca olaylar bıçak gibi kesildi, azaldı. Şimdi devlet ve RTÜK bu konuya el atarsa düzelir. Aksi halde düzelmez. Yani bu kanlallara ruhsat veren ve Türksatı bunlara açan devlet en az bu dolandırıcılar kadar suçludur. Devlet bunu çözmek, insanlarda aynı delikten bir daha sokulmamak zorundadır.
    Cevapla
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Türksat kanalları kapattı, rtük adaletsiz karar diye kapatılan frekansları geri açtırdığını hatırlatırım. Sonrada cehalet partisi basın susturuluyor diye feryat figan oluyor. Devlet yönetiminin rtük yönetilerine el atması lazım. Kanal sahibi kazandığından rtük yöneticilerin cebinede doldurunca görmezden geliniyor yada kapatsa bile aynı frekanstan başka kanal açıyorlar.
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.