Antalya

Suudi iş adamından Antalya'daki Suriyeliler'e yardım

17:35 11 Haziran 2018
Suudi iş adamından Antalya'daki Suriyeliler'e yardım

Suudi Arabistanlı iş adamı Şeyh Abdulaziz bin İbrahim Al İbrahim ve yardım koordinatörü Şeyh Turki bin Hüseyin Al Assaf, Antalya'da yaşayan Suriyeli ailelere yardım yaptı.

Suudi iş adamı Al İbrahim ve onun yardım koordinatörü Al Assaf tarafından gönderilen yardımlar, Antalya'da yaşayan yaklaşık 2 bin Suriyeli aileye Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği aracılığıyla teslim edildi.

Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilcisi Ahmet Sargın, Suudi Arabistanlı hayırsever iş adamı Şeyh Abdulaziz bin İbrahim Al İbrahim ve yardım koordinatörü Şeyh Turki bin Hüseyin Al Assaf'ın dernekleri aracılığıyla 5 yıldır Antalya'da yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik sürdürdükleri yardımları bu yıl da gönderdiklerini belirtti.

Yaklaşık 2 bin Suriyeli sığınmacı ailenin gıda, giyim ve ev eşyalarını içeren yardımlara aracılık etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Sargın, "Bu yardımlarla bayrama boynu bükük girecek çocukların yüzü güldü. Ramazanı belki de aç geçirecek Suriyeli kardeşlerimizin iftarlıkları oldu. Allah hayırlarını kabul etsin." diye konuştu.

Ümmet dayanışmasının böyle zorlu günlerde ortaya çıktığına işaret eden Sargın, binlerce kilometre öteden Antalya'daki yetimlerin, ihtiyaç sahiplerinin dertleriyle dertlenen ümmetten birilerinin olmasının kendilerine de umut ve güç verdiğini söyledi.

Sargın şöyle konuştu:

"Bu yılki yardımların maddi değeri yaklaşık 250 bin lira olsa da manevi değeri paha biçilemez. Zira bu yardımlar yetimleri güldürdü, açları doyurdu, evinde eşyası olmadığı için hüzünlenen anneleri sevindirdi. Dernek olarak ihtiyaç sahibi ile hayırsever arasında 20 yıldır köprü oluyoruz. Allah böyle hayırseverlerin sayısını artırsın, bizler de bu köprü görevini sürdürerek daha fazla ihtiyaç sahibinin yarasının kapanmasına vesile olalım inşallah."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.