Antalya

Dokuma Park'a yeni eserler geliyor

13:11 27 Haziran 2018
Dokuma Park'a yeni eserler geliyor

Kepez Belediyesi, Dokuma Park'ta 2 müze ve bir modern sanatlar galerisini hizmete açacak.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Anadolu Oyuncak Müzesi ve Dokuma Yeşilçam Müzesi'nin bulunduğu Dokuma Park'a 2 müze ve bir modern sanatlar galerisi daha geliyor.

Dokuma Fabrikasının yemekhane binası Modern Sanatlar Galerisi, idari bina Bir Zamanlar Antalya Müzesi, depolar ise Klasik Otomobiller Koleksiyonu Müzesi olacak. Sanat galerisi ve müzeye dönüştürülmesi amacıyla 3 binada, özgün mimari yapılarına sadık kalınarak başlatılan restore çalışmalarında sona gelindi. Daha sonra binalarda sergi tasarım, teşhir ve dekorasyon çalışmalarına geçilecek.

1960 askeri darbesi sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in 5 Ocak 1956'da temelini attığı Dokuma Fabrikası yerleşkesi, 15 Temmuz'da FETÖ'ye yönelik Antalya'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların toplanma merkezi olmuştu. Toplanma merkezi olarak kullanılan yemekhane binasına yapılan modern sanatlar galerisindeki ilk etkinlik, Kepez Belediyesinin düzenlediği 15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışmasının sergisinin açılışı olacak. Dokuma Modern Sanatlar Galerisi ve lokalinin açılış töreni, 15 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Dokuma Fabrikasının simgelerinden olan idari bina ise Bir Zamanlar Antalya Müzesine dönüştürülüyor. Özgün yapısına sadık kalınarak restore edilen binada teşhir alanlarının oluşturulması çalışmaları yakın bir zamanda başlanılacak. Bu yıl ziyarete açılması planlanan müzede, Antalya'nın geçmişteki yaşam ve kültürü tanıtılacak.

Tarihi fabrikanın 2 bin metrekare büyüklüğündeki ambarları da Türkiye'nin önemli klasik araçlar koleksiyonu müzesi haline getiriyor. Müzede, ilk yüzde yüz yerli yapım olan Devrim otomobilinin üretim tarihi olan 1961 ile 2010 dönemi arasındaki Türkiye'nin otomobil serüveni de anlatılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.