Antalya

Antalya'da iki güreşçinin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili dava

15:09 28 Haziran 2018
Antalya'da iki güreşçinin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili dava

Antalya'da iki güreşçinin silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Y.T, tutuksuz sanıklar M.C.Ö, B.Y, saldırıda yaralanan güreşçiler Hakkı Aygün, Mehmet Ali Avcı ile yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Kendini savunan Y.T, olay akşamı arkadaşlarıyla bir mekanda oturduklarını, ilerleyen saatlerde ise müşteki Avcı'nın gelerek B.Y'ye bazı görüntüler gösterdiğini söyledi.

Olay çıkmaması için "Buna gerek yok, gençsiniz, bir kız için burada kavga edecek değilsiniz." diyerek tarafları uyardığını anlatan Y.T, bu sırada Avcı'nın mekandan ayrıldığını, daha sonra ise kalabalık bir grupla geri geldiğini iddia etti.

Müştekiler Aygün, Avcı ve beraberindekilerin saldırması üzerine kendini korumak için yanında bulunan silahı kullandığını savunan Y.T, kimseyi öldürme veya yaralama amacının olmadığını, kendini korumak için ateş ettiğini öne sürdü.

Y.T, "Baktım Mehmet Ali bana sandalye atıyor ben de ateş ettim. Mermi yediği halde elimdeki silahı almaya çalışıyordu, bu sırada istem dışı tabanca ateş aldı ve yere düştü. Olay yerinde beni de yaktınız, kendinizi de yaktınız dedim. Mehmet Ali'nin çok kan kaybettiğini gördüm ve olay yerinde bulunanlara hemen yaraya tampon yapmalarını söyledim. Garson da benim söylediğim şekilde yaraya tampon uyguladı." ifadelerini kullandı.

Duruşmada müşteki Mehmet Ali Avcı'nın sağlık sorunlarından dolayı ifadesi alınamadı.

İfadesi alınan Hakkı Aygün ise Avcı'nın kendisini araması üzerine mekana gittiğini öne sürdü.

Y.T'nin olayı büyütmemesini ve Avcı'yı affetmesini istediği anlatan Aygün, bunun üzerine sanıktan "Benim kim olduğumu bilseydin buraya gelmezdin" karşılığını aldığını söyledi. Aygün, sanığın bu sözlerinin hemen ardından hedef gözeterek ateş etmeye başladığını ileri sürdü.

Olay akşamı alkollü olduğu iddialarını da kabul etmeyen Aygün, Türkiye'nin en genç başpehlivanı olduğunu, alkol kullanmadığını ifade etti.

Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde geçen 23 Mart'ta bir restoranda, yağlı güreş sporcusu Hakkı Aygün ve Mehmet Ali Avcı (21), şüpheli Y.T'nin ateş etmesi sonucu yaralanmıştı. Gözaltına alınan şüpheli Y.T, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.