Antalya

Çocuk istismarlarına yönelik tepkiler

16:55 05 Temmuz 2018
Çocuk istismarlarına yönelik tepkiler

Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi tarafından çocuk istismarı ve şiddet olaylarına ilişkin Barış Manço Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde çocuk istismarı ve çocuklara yönelik şiddet olayları basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Dernek Başkanı Gaye Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de çocuk istismarı ve cinayetlerinin arttığını söyledi.

Ağrı'da 18 gün sonra cesedi bulunan Leyla Aydemir ve Ankara Polatlı'da kaçırıldıktan 5 gün sonra cesedi bulunan Eylül Yağlıkara'nın insanlığın utancı olduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Biz büyükler, küçük bedenlerin katledilmesinden, şiddet görmesinden bir şekilde sorumluyuz. Bu sorumluluğu hisseden insanlar olarak bugün buradayız ve sesimizi yükseltiyor, 'son olsun' diyoruz. İnsanları yaşam hakkı başta olmak üzere her türlü işkence, zulüm ve şiddetin karşısında olarak 'çocuklarımıza dokunmayın, çocuklarımızı koruyun' diyoruz.

- Avukatlardan tepki

Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu üyesi avukatlar da Alanya Adliyesi önünde toplanarak, çocuk istismarı ve şiddet olaylarına tepki gösterdi.

Kurul adına açıklama yapan Müge Gezginci, Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamasına göre Türkiye'de 2008-2016 yılları arası kayıp çocuk sayısının 104 bin 531 olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Can yakıcı çocuk istismarları tartışılırken dahi özelikle sosyal medyada herkes konunun esasından uzak anlık öfke ve tarafgir bir dille konuşmaktadır. Oysa zaman korkularımız üzerinden ayrışılacak zaman değildir. Unutulmamalıdır ki öncelikli sorumluluk devletindir, tüm kişi ve kurumlar farklı alanlarda çalışan meslek kuruluşları bir araya gelerek sorunun çözümü noktasında yol gösterici ve çözüm üretici olmalıdır. Öncelikle çocuğa dönük şiddeti önleme planları olmalıdır. Bağımsız özgür düşüncenin gelişme ortamına sahip üniversitelerde bilimsel akademik çalışmalar yapılmalıdır. Ciddi bir saha çalışması yapılmalı ve veri toplama, değerlendirme çalışması gerçekleştirilmelidir. Riskler, nedenler belirlenmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.