Antalya

Antalyalı turizmcilerin Bakan Ersoy sevinci

13:12 10 Temmuz 2018
Antalyalı turizmcilerin Bakan Ersoy sevinci

Turizmci, iş adamı Mehmet Ersoy'un Kültür ve Turizm Bakanlığına atanması, Antalyalı turizmcileri memnun etti.

Bir otelin genel müdürü Zafer Alkaya, yaptığı açıklamada, turizmcilerin yıllardan beri hep kendi içlerinden, sektörün derdini, dilini ve sorunlarını bilen bir bakan istediğini söyledi.

Artık istenen bir bakanın atandığını aktaran Alkaya, Bakan Mehmet Ersoy'un yıllardan bu yana birlikte omuz omuza mücadele ettikleri, sektörü ilerletmeye çalışan biri olduğunu dile getirdi.

"Gerek vizyonu, gerek yatırımlarıyla ülkemizin önemli turizmcilerinden birisi. Bu anlamda Türk turizmi için kesinlikle olumlu olacağı görüşündeyim." diyen Alkaya, şunları kaydetti:

"Sektörün sorunlarını bilen biri olarak bizleri en iyi anlayabilecek kişi. Zamanla sektörle ilgili mutlaka bazı isteklerimiz olacaktır. Bakan Ersoy, bizim neler beklediğimizi, neler istediğimizi çok iyi biliyor. İsteklerimize çok yakın olacağını düşünüyoruz. Biz nitelikli tesisleri, doğası, tarihi zenginlikleriyle bunu hak eden bir ülkeyiz. Neden kendimizi dar kapsamda görelim. Ekonomik turist beklentisi içerisinde olan turist kesimine hitap etmemeliyiz. Biz ülkemize yakışan, kültüre, tarihe önem veren turisti ülkemize çekmeliyiz."

Eski Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve bir otelin genel müdürü Ali Kızıldağ ise yeni atanan bakanın ömrünü turizme adadığını, kendisini çekirdekten yetiştirdiğini vurguladı.

Hem otelcilik hem de acenta anlamında sok saygın markalar yaratmış bir bakana görevin verildiğini anlatan Kızıldağ, "Atamayı turizm sektörü olarak çok olumlu ve isabetli bir karar olarak görüyoruz. Türkiye'yi bir destinasyon olarak markalaşma yolunda çok ilerilere götüreceğini düşünüyorum. Kendisine yeni görevinde Antalyalı turizmciler olarak başarılar diliyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.