Antalya

KUTSO Meclisi Kaş'ta toplandı

13:40 12 Temmuz 2018
KUTSO Meclisi Kaş'ta toplandı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Toplantısı, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'in de katılımıyla Kaş'ta yapıldı.

KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında gerçekleşen toplantı gündemi öncesinde Kaş'ta yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, göreve geldikleri ilk günden itibaren Batı Antalya'yı bir bütün olarak değerlendirdiklerini, hiç bir zaman Kaş'ı, Finike, Demre ve Kumluca'dan ayrı görmediklerini söyledi.

Kaş'ın ülke turizmine öncülük etmiş önemli bir yer olduğunu ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"Bölgemizin Kaş'tan turizm konusunda öğreneceği şey var. Coğrafi güzellikleri ve tesislerinin kalitesi ile Avrupa'da ki emsallerinden geriye kalmayan Kaş ilçemiz maalesef fiyat olarak Avrupa'nın çok gerisinde kalmıştır. Burada izlenecek yol doğru bir turizm politikası ile turist sayısını arttırmak yerine elde edilen geliri arttırmak olmalıdır."

Günay, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ova-Kınık bölgesinde Batı Akdeniz'in en büyük toptancı halinin yapıldığını, KUTSO olarak Kaş Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bu bölgede Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Kocaer de Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısını Kaş'ta düzenlemesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yeni yönetim ile KUTSO'yu Kaş'ta güçlü bir şekilde gördüklerini ve sadece Kaş'ın değil bölgenin sorunlarına çözüm üretmeye çaba harcandığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kocaer, şunları söyledi:

"İnşallah Kaş'ta birçok güzel çalışmaya birlikte imza atacağız. 1970'lerde küçük pansiyonlarla başlayan Kaş turizmi gerçekten zor dönemlerden geçti. O yıllarda ilçemizde su ve elektrik yoktu, az sayıda gelen turistlere hizmet verebilmek için çok zorluk çekiyorduk, daha sonra su ve elektriğin gelmesiyle işlerimiz daha kolaylaştı. Havalimanı maceramız koalisyon hükümetlerine takıldı. 1991 yılında Kınık beldemizde bir havalimanı temeli attık. Hükümet kurulamaması ve kurulan koalisyon hükümetlerinin çok kısa ömürlü olmasından dolayı bu hava limanından vazgeçmek zorunda kaldık. İnşallah yol ve havaalimanı projelerinin hızla tamamlanmasının ardından Kaş turizmi yeni bir ivme kazanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.