Antalya

"Turizm şoförleri de üniversiteli olmalı"

18:29 18 Temmuz 2018
"Turizm şoförleri de üniversiteli olmalı"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, turizm şoförlerinin üniversite mezunu olması gerektiğini bildirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, ATSO'nun öncülüğünde, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Otobüs Kaptanlığı Ön Lisans Programı açılması için teklifte bulundu.

Çetin, 35. Grup (Taşımacılık) Meslek Komitesi üyelerinin talebini Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'a iletti.

Rektör Ünal da sektörden böyle bir talep gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, konuyla ilgili çalışma başlatacaklarını ifade etti.

ATSO Başkanı Çetin, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, karayolu yolcu taşımacılığının milyonlarca canı ve buna bağlı olarak da büyük sorumluluk taşıdığını ifade etti.

- "Turizm şoförleri yabancı dil bilmeli"

Ulaşım sektörü ve karayolu taşımacılığının Antalya'nın turizm odaklı ekonomisi nedeniyle ayrıca büyük önem taşıdığına işaret eden Çetin, şunları kaydetti:

"Otel girişinde misafiri karşılayan görevliden taşıma yapan otobüs kaptanına kadar her bir unsur Antalya'da sunulan turizm kalitesinin bir parçası. Turizm şoförleri de üniversiteli olmalı. Zaman zaman yaşanan can ve maddi kayıplı kazalardan sonra sürücülerimizin yeterliliği, çalışma koşulları ve ulaşımın kalitesini gündeme geliyor. Özellikle turizmde hizmet veren şoförlerin temel düzeyde yabancı dil bilmesi, belirli yeterliliklere sahip olması son derece önemli. İhtiyaç duyulan yeterlilikler bir önlisans programı ile sağlanabilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.