Antalya

AEDAŞ 5 yılda 900 milyon liralık yatırım

17:01 20 Temmuz 2018
AEDAŞ 5 yılda 900 milyon liralık yatırım

Antalya, Burdur ve Isparta'da elektrik dağıtımını üstlenen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (AEDAŞ) 5 yılda 900 milyon liralık yatırım yaptığı bildirildi.

AEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin 2013'deki özelleştirme sürecinin ardından geçen beş yılda bölgenin enerji alt yapısına 900 milyon lira harcadığına işaret edildi.

Şirketin bu dönemde 313 bin yeni abone alan ve abone sayısı 2 milyon 76 bine çıkarttığı aktarılan açıklamada, AEDAŞ'ın yaptığı yatırımlarla beş yıllık dönemde arıza sayısını yüzde 65, arıza süresini ise yüzde 59 oranında azalttığı ifade edildi.

Bölgede 5 yılda elektrik tüketiminin de yüzde 16,8 oranında arttığı dikkati çekilen açıklamada, artan abone ve tüketime karşın arıza sayısı ve sürelerinde önemli bir düşüş sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, AEDAŞ'ın daha güvenli sokaklar için 2017'de 40 bin 690 sokak armatürünün bakımını gerçekleştirdiği, 7 binin üzerinde yeni aydınlatma direği ve 18 binin üzerinde yeni armatür yatırımı yaptığına dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, 2018 yılında bölgeye 210 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını aktardı.

Kırsal şebekelerin yenilenmesi ve kapasitelerinin arttırılmasının öncelikleri arasında yer aldığını anlatan Müdüroğlu, şunları kaydetti:

"Aydınlatma hem güvenli bir şehrin hem de kaliteli elektrik dağıtım hizmetinin temellerinden birini oluşturuyor. Bu sebeple enerjinin sürekliliğini sağlamak üzere sokak aydınlatmalarına yönelik planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarımıza bu yıl da devam edeceğiz. Başarılı ve gurur verici bir beş yılı geride bıraktık. Ödüllerle de bu başarımızı taçlandırdık. Başarı ile uygulamaya geçirdiğimiz EBS Projesi ile 'Enerji Sektörü Dijital Dönüşüm Ödülü'nü, yine yüzde 100 yerli imkanlarla geliştirdiğimiz 'Smart Seal-Akıllı Elektronik Mühür Sistemi' ile Ar-Ge Başarı Ödülü’nü almaya hak kazandık. Akıllı Mühür ile birlikte bu dönemde toplam 19 Ar-Ge projesine imza atarak sektörümüze bu anlamda da öncülük ettik."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.