Antalya

Antalyalılar internetten en çok bitki satın aldı

12:45 08 Ağustos 2018
Antalyalılar internetten en çok bitki satın aldı

Antalyalılar, e-ticaret sitesi GittiGidiyor'dan yılın ilk yarısında en çok çiçek ve bitki satın aldı.

Yaklaşık 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un altı aylık verilerine göre, Antalyalılar 3 büyük şehir dışında en çok alışveriş yapanlar arasına girdi.

Çiçek ve bitki satışı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 39 artış gösterdi. Antalya'dan bu ürünlerin dışında sırasıyla en çok ampul, bebek bezi ve kedi maması satın alındı. Antalya'da geçen yılın aynı dönemine göre alışveriş sıklığı yüzde 18 artarken, GittiGidiyor'dan yapılan alışveriş hacmi yüzde 41 yükseldi.

Yarıyıl sonuçlarını değerlendiren GittiGidiyor Genel Müdürü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, "GittiGidiyor olarak yalnız kendi büyümemize odaklanmıyor, hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye'de yeni nesil ticareti yaygınlaştırma misyonunu üstleniyor, bu yolda başarıyla ilerliyoruz. Bugün Antalya hem Türkiye'de en fazla online alışveriş yapan hem de GittiGidiyor'da alışveriş hacmini en çok artıran şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor." diye konuştu.

Kantarcı, 2018 Haziranda ayda ortalama 83 milyon ziyaret aldıklarını, geçen yılın aynı döneminde aylık ortalama 24 milyon olan tekil ziyaretçi sayısının 30 milyona, 19 milyon olan kayıtlı kullanıcı sayısının ise 22 milyona ulaştığını da belirtti.

- 20 saniyede bir bebek şekeri satıldı

Üç büyük şehir dışında en çok alışveriş yapılan iller sırasıyla Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, Mersin, Balıkesir, Gaziantep, Muğla ve Hatay oldu.

2018'in ilk yarısında internetten alışveriş sıklığını en çok artıran şehir yüzde 30 ile Adana oldu. İlk 6 ayda gün içinde GittiGidiyor'da
her 20 saniyede 1 bebek şekeri, dakikada 1 cep telefonu kılıfı, 2 dakikada 1 kedi maması, 3 dakikada 1 elektrikli süpürge, 4 dakikada 1 televizyon, 5 dakikada 1 parfüm satıldı.

2018'in ilk yarısında GittiGidiyor'da en fazla aranan kelime cep telefonu oldu. Tüketiciler, GittiGidiyor arama çubuğuna yaklaşık 1 milyon kez "cep telefonu" yazarken, takip eden kelimeler sırasıyla "erkek spor ayakkabı, avize, bisiklet, TV ünitesi ve erkek kol saati" oldu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.