Antalya

Elmalı'daki sel

12:47 08 Ağustos 2018
Elmalı'daki sel

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, ilçede yaşanan sel olaylarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, seralardaki hasarın 15 milyon lirayı bulabileceğini söyledi.

Öztekin, dün akşam saatlerinde sağanak nedeniyle selin meydana geldiği Karaköy Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Ekiplerin çalışmalarını takip eden, vatandaşlarla görüşen Öztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, selden dolayı bazı evler, bir ilkokul ile ahırların zarar gördüğünü ve hayvanların telef olduğunu söyledi.

Salur, Yılmazlı ve Eskihisar mahallelerindeki 12 ev, 450 dekar sera ve tarım arazilerinin zarar gördüğünü aktaran Öztekin, şunları kaydetti:

"Orada tarım alanlarında, özellikle örtü altı sebze yetiştirilen seralarda çok büyük zarar vardı. Bütün ekiplerimiz o vatandaşlarımızın zararını gidermeye çalışırken, dün akşam saat 19.00 sıralarında bu sefer Karaköy mahallemizde çok şiddetli sel meydana geldi. Yaklaşık yarım saat içerisinde metrekareye 60-70 kilogram yağış düştü. Bunu 2-3 ayda yağması gereken yağmurun yarım saatte yağması olarak özetleyebiliriz. Çok korkunç bir manzara var. En büyük tesellimiz, insanların canına bir şey olmaması."

Öztekin, önceki günkü selde oluşan maddi hasarın Karaköy'e göre daha fazla olduğunu belirterek, "Seraların içinde yetişmiş, pazara hazır hale gelmiş ürünler var. Hasar zannedersek 15 milyon lirayı bulur. Net rakam için çalışmalar devam ediyor. Burada o boyutta maddi olarak bir zarar yok ama felaketin boyutu çok büyük." diye konuştu.

Ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Öztekin, selden dolayı oluşan molozları en kısa zamanda kaldıracaklarını, evlerdeki hasarların da giderileceğini bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.