Antalya

Çimi Yaylası'nda şenlik düzenlendi

20:19 12 Ağustos 2018
Çimi Yaylası'nda şenlik düzenlendi

Çimi Yaylası'nda bu yıl 18'incisi düzenlenen Yayla Şenlikleri, bin 860 rakımlı Kuyu mevkisinde yapıldı.

Akseki'de Çimi Yaylası Arıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 18. Yayla Şenlikleri yapıldı.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, şenliğin yöre halkının bir araya gelmesine vesile olduğunu belirterek, "Çimi Yaylası buluşmamız birliğimiz, beraberliğimiz ve kaynaşmamızın en önemli aktörü olacaktır." dedi.

Çimi Yaylası'nın turizme kazandırılması için muhtarlar ve dernek başkanlarıyla bir araya geldiklerini anlatan Uysal, şunları kaydetti:

"Senelerdir atalarımızdan kalan Çimi balı ve Çimi peyniri için bir eylem planı hazırlamaya karar verdik. Bu eylem planını hayata geçirmeye çalışacağız. Atalarımızdan kalan örf ve ananelerimizi devam ettirmek, bal ve peynir üretimini de hayata geçirmek durumundayız."

Çimi Yaylası Arıcılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Arıcı ise atalarının 600 yıldır Çimi'de yaylaya çıktığını, düzenledikleri bu şenlikle insanları kaynaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Şenlik dolayısıyla yaylaya çıkan ziyaretçilerin, tulumda yapılan yoğurt ve yağı tatma fırsatı bulduğu festivalde, kesilen 15 keçiden yapılan yemekler de konuklara ikram edildi ve mevlit okutuldu.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı şenlikte, yapılan açık artırma sonucu "ağalık" unvanı 4 bin 100 lira ile Hüseyin Kaya'nın oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.