Antalya

"Yaklaşık 350 bin müşterimizin elektriği usulsüz kullandığını düşünüyoruz"

13:51 14 Ağustos 2018
"Yaklaşık 350 bin müşterimizin elektriği usulsüz kullandığını düşünüyoruz"

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, kiraladığı bir evin aboneliğini kiracının üzerine vermekten çekinen, ya da sattığı bir evin aboneliğini sonlandırmayı unutan birçok abonenin bulunduğunu belirterek, bölgede yaklaşık 350 bin abonenin elektriği usulsüz kullandığını düşündüklerini kaydetti.

Değerli, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya, Isparta ve Burdur'da 1,7 milyon aboneye hizmet verdiklerini bildirdi. Telefon numarası, e-posta adresi olmayan, ya da sonradan değiştirilen abonelere borç hatırlatma ve bilgilendirme mesajlarını ulaştıramadıklarını anlatan Değerli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yaklaşık 350 bin abonemize bilgileri eksik ya da sonradan değiştirilmiş olması nedeniyle ulaşamıyoruz, kesintisiz enerji için abonelerimizden bilgilerini güncellemelerini istiyoruz. Abonelerimize ulaşabilmek ve taleplerini daha hızlı çözebilmek için bilgilerin güncel olması büyük önem taşıyor. Abonelerimiz, 0850 226 07 07 çağrı merkezinden, www.ckakdeniz.com.tr web sitesi üzerinden ve CK Enerji Akdeniz Elektrik'e ait Müşteri Hizmet Merkezlerinden bir dakikayı aşmayan bir işlem ile bilgilerini güncelleyebilirler."

- "350 bin abone elektriği usulsüz kullanıyor"

Erol Değerli, elektrik aboneliğini üzerine almayan tüketicilerin mevzuatlara aykırı davrandığını ve usulsüz elektrik kullanımının söz konusu olduğunu bildirdi. Sistem üzerinde abonelik kimin üzerinde gözüküyorsa o kişi adına işlem yapıldığını anımsatan Değerli, şu değerlendirmede bulundu:

"Ne yazık ki bölgemizde kiraladığı bir evin aboneliğini kiracının üzerine vermekten çekinen ya da sattığı bir evin aboneliğini sonlandırmayı unutan birçok abonemiz bulunuyor. Yeni oturan kişinin elektrik borçlarını ödememesi durumunda borç mevcutta kayıtlı görünen aboneye kalıyor. Yaklaşık 350 bin müşterimizin elektriği usulsüz kullandığını düşünüyoruz. Bu müşterilerimizin birçoğu da usulsüz kullanımın tespit edilmesiyle enerjilerinin kesilmesi şikayetiyle şirketimize başvuruyor. Yasa gereği aboneliğin kendi adına olmaması durumunda, tespitimize istinaden müşterimize tanınan süre zarfında aboneliği üzerine almaması durumunda enerjisini kesmek durumunda kalıyoruz."

Abonelerin zorunlu deprem sigortası ve kimlik ibrazıyla müşteri hizmet merkezlerine uğrayarak aboneliği kendi üzerine almaları gerektiğini belirten Değerli, bu durumda şikayetlerin de azalacağını ifade etti.

CK Enerji Akdeniz Elektrik olarak kağıt israfının önüne geçmek ve faturaların kaybolma riskini ortadan kaldırmak için e-arşiv fatura uygulaması başlattıklarını anlatan Değerli, uygulama sayesinde "www.ckakdeniz.com.tr"ye girip bilgilerini ileten ve onay veren tüm abonelere elektrik faturalarının elektronik posta yoluyla iletildiğini kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.