Antalya

Akseki'de "Hayat Boyu Öğrenme" toplantısı

17:20 14 Ağustos 2018
Akseki'de "Hayat Boyu Öğrenme" toplantısı

Antalya'nın Akseki ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantı, Akseri Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Cumhuriyet Savcısı Murat Avcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karataş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kondak, okul müdürleri, daire amirleri ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Kaymakam Nasır, burada yaptığı konuşmada, halk eğitimin başarılı olmasında kurumlar arasındaki fikir birliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda özellikle meslek kurslarına ağırlık verilmesini gerektiğini belirten Nasır, kursların sosyal ve kültürel faydalarını gördüklerini ve bu tür projelere her zaman destek vereceklerini ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kondak da hayat boyu öğrenme anlayışıyla bireylere yeteneklerini geliştirme imkanı sağladıklarını belirterek, "2017-2018 eğitim öğretim yılında 36 kursa 698 kişi müracaat etti. Kurslar sonunda toplam 492 kişiye belge verildi." dedi.

Toplantıda, fotoğrafçılık, yabancı dil kursları, servis sürücülerine ait kurs, bağlama, gitar, arıcılık yöreye uygun arıcılık, halk oyunları, el sanatları, küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesim kursları açılması yönünde tavsiye kararı alındı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılan faaliyetlerin konuşulduğu toplantıda, 2018-2019 eğitim, öğretim yılı için mesleki ve teknik alanda kursların açılmasına yönelik öneriler görüşüldü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.