Antalya

Kur'an kursunda başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi

14:46 16 Ağustos 2018
Kur'an kursunda başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi

Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Müftülüğü arasında geçen ay imzalanan Camilerde Çocuk Sesi Kepezimin Neşesi Projesi kapsamında yaz Kur'an kurslarına katılan ve başarılı olan çocuklar ödüllendirildi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çocukların cami alışkanlığı kazanması, kötü alışkanlıklardan uzak kalarak, boş vakitlerini iyi değerlendirebilmesi amacıyla başlatılan Camilerde Çocuk Sesi Kepezimin Neşesi Projesinin ödül töreni yapıldı.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre Merkezinde düzenlenen törende, hem gönüllerde hem de camilerde çocuklara güzel yerler hazırlamak gerektiğini söyledi.

Bu doğrultuda önce camilere çocuk kütüphanesi kazandırma projesini başlattıklarını hatırlatan Tütüncü, ilkini Alanyalılar Camisi'nde başlattıkları bu projeyle tüm Kepez camilerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarını sunduklarını belirtti.

Antalya Müftüsü Osman Artan da İslam'ın eğitime ve öğrenmeye verdiği önemden dolayı çocukların ve gençlerin hem cami hem de Kur'an kursu alışkanlığı kazanması gerektiğini dile getirerek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Tütüncü'ye teşekkür etti.

Kepez Müftü Vekili Mustafa Şimşek de Tütüncü ile kurslarına devam eden öğrenciler ve anne babalarına teşekkürlerini ifade etti.

Konuşmaların ardından proje kapsamında Kepez'deki 147 camide yaz Kur'an kurslarına katılan 594 öğrenci arasından birincilere bisiklet ödülü verildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaz Kur'an kurslarına katılan tüm öğrencileri ayrıca şehir gezisiyle ödüllendireceklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.