Antalya

Elmalı'daki selin yaraları sarılıyor

17:22 17 Ağustos 2018
Elmalı'daki selin yaraları sarılıyor

Elmalı ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen iki ayrı sel felaketinin ardından başlatılan temizlik çalışmaları tamamlandı.

Elmalı ilçesine bağlı Salur, Yılmazlı, Eskihisar ve Karaköy mahallelerinde iki gün üst üste meydana gelen selin ardından, mahallelerde sel nedeniyle kapanan yollar trafiğe açılırken, selin oluşturduğu çamurlar belediye ekipleri tarafından suyla temizlenerek mahallelerde yaşam, normal akışına döndü.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli bir çalışma yürüttüklerini ve şu anda mahallelerde çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Çalışmalar kapsamında ilk etapta selin getirdiği molozlarla kapanan yol ve ara sokakları temizlediklerini ifade eden Öztekin, "Ekiplerimiz daha sonra sel nedeniyle oluşan çamurları yıkadılar. Özellikle vatandaşlarımızın günlük kullanım alanlarında oluşan kirlilikleri ortadan kaldırdık. Yol ve sokak kenarlarındaki şarampoller temizlendi. Selden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, emeği geçen tüm perseollerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

Elmalı ilçesinde 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde meydana gelen sel felaketinde Salur, Yılmazlı, Eskihisar ve Karaköy mahalleleri etkilenmiş, sel nedeniyle vatandaşlara ait bazı ev, ahır, sera ve açık alan tarım arazilerini su basarken, çok sayıda küçük baş hayvan telef olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.