Antalya

Alanya'da özel yurtta merdivenlerden düştüğü iddia edilen öğrencinin ölümü

11:15 29 Ağustos 2018 1 Yorum Var
Alanya'da özel yurtta merdivenlerden düştüğü iddia edilen öğrencinin ölümü

Antalya'nın Alanya ilçesinde kaldığı yurtta kavga sonrası merdivenlerden düştüğü öne sürülen öğrencinin, hayatını kaybetmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Geçen 4 Ağustos'ta Konaklı Mahallesi'nde kaldığı Alanya Özel Seyit Kamil Bey Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nun merdivenlerinden düştüğü ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra hayatını kaybeden İsmail Kerem Topal'ın düşme anıyla ilgili yeni görüntülere ulaşıldı.

Görüntülerde Topal'ın düşmeden önce 14 yaşındaki öğrenci M.E.U. ile tartıştığı ve sonra kavga ettiği görülüyor. Bu sırada yurt görevlisi olduğu iddia edilen kişinin ise kavgayı önce izlediği sonra da yere düşen Topal'ın üzerindeki M.E.U'yu kaldırdığı görüntülere yansıyor. Yerden kalkan Topal'ın önce sendelediği sonra da yerdeki süpürge makinesine takılarak düştüğü anlaşılıyor.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Topal'ın annesi Emine İnce, yeni görüntülere göre, çocuğunun adeta dövülerek öldürüldüğünü iddia ederek, "Büyüklerimizden yardım istiyorum. Evladımın orada düşerek değil de dövülerek düştüğünü görüyorum. Yurt görevlilerinden, hocalardan şikayetçiyim. Hepsi ilgisizler. Bize 17 saniyelik kamera kayıtlarını verdiler ve düşerek öldüğünü söylediler. Biz de bunun arkasını araştırmaya çalıştık." dedi.

Oğlunu defnettikten sonra yeni görüntülerin ortaya çıktığını anlatan İnce, yurt görevlilerinin, kendilerine yardımcı olacaklarını söylemelerine rağmen bunu yapmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ama görüntülerde yurt görevlisinin ihmali olduğunu söylemediler. Hala söylüyorum, iki çocuk kavga edebilir, ama ben bugün hepsinden şikayetçiyim. Buraya evladımı dayakla öldürülsün diye göndermedim. Bana düştü, öldü demesinler. Çocuğumu döverek öldürmüşler. Bunları söylüyorum. Hiç kimseden korkum yok. Benim çocuğum bir saatten daha uzun bir süre sonra hastaneye gitmiş. Olay olduktan yarım saat sonra da beni arıyorlar. Kısacası canım çok acıyor, otopsi raporu hala çıkmadı, bekliyorum, rapor çıkınca daha çok şey söyleyeceğim."

Çocuğunun kavga sırasında gri pantolonu varken, hastanede pantolonunun siyah olduğunu ve gömleğinin de değiştiğini öne süren İnce, "Oysa doktor düştükten sonra kıpırdatmayın diyor, bunlar ne amaçla kıyafetleri değiştiriyor. Elimde kamera kayıtları da ses kayıtlarım da var. Bunları teker teker adliyeye sunacağım." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Aliveli49 5 yıl önce Şikayet Et
    süleymancı yurdu...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.