Antalya

Akdeniz'de bayramda elektrik tüketimi arttı

15:20 29 Ağustos 2018
Akdeniz'de bayramda elektrik tüketimi arttı

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, Antalya, Burdur ve Isparta'da geçen yıla göre Kurban Bayramı'nda arife dahil 5 günde elektrik tüketiminin yüzde 17 arttığını bildirdi.

Müdüroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Antalya'da, yoğun talebe karşı tüm önlemlerini alan AEDAŞ'ın, bayram boyunca kesintisiz enerji sağladığını kaydetti.

Şirketin istatistik verilerine göre, geçen yıl 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı'nda toplam 149 bin 506 MWh elektrik tüketimi gerçekleşirken, bu yılki bayramda elektrik tüketiminin 174 bin 858 MWh olarak kayıtlara geçtiğini aktaran Müdüroğlu, ilçe bazında ise en fazla elektrik tüketimini Muratpaşa ilçesinin yaptığını bildirdi.

Müdüroğlu, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Bölgemizde geçen yıla göre Kurban Bayramı'nda arife dahil 5 günde elektrik tüketimi yüzde 17 arttı, aldığımız tedbirlerle abonelerimize kesintisiz enerji hizmeti sunduk. Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'nın bayramlarda yerli turist tarafından da yoğun bir şekilde tercih edildiğini bildiğimiz için tüm hazırlıklarımızı günler öncesinden yaptık. Abonelerimizin yanı sıra bölgemizde tatil yapan yerli ve yabancı turistlere en iyi hizmeti verebilmek için personelimiz gece gündüz çalıştı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.