Antalya

Antalya 3. etap raylı sistem projesi

14:19 13 Eylül 2018
Antalya 3. etap raylı sistem projesi

Antalya'da yapımı devam eden 3. etap raylı sistem projesi kapsamında 5 bin 900 metrelik yağmur suyu hattının 2 bin 100 metresi tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın kamu kaynaklarıyla yapılmış en büyük projesi olan Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3. etap raylı sistem hattındaki çalışmalar sürdürülüyor.

Altyapı çalışmaları kapsamında yağmur suyu drenaj kazı çalışmalarının tamamlandığı projede, depo sahası, boru montajı ve dolgu imalatı tamamlandı.

Ekiplerin, depo bağlantısı dahil toplam 5 bin 900 metrelik yağmur suyu hattının 2 bin 100 metresini tamamladığı, depo bağlantı hattında katener direk ankrajı çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Varsak-Zerdalilik arasındaki 3. etap raylı sistem projesinde ilk etapta Varsak-Otogar hattına kadar olan kısmın mevcut sisteme bağlanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aralık ayı sonunda bu hattın devreye sokulması hedefleniyor. 2019'daki yerel seçimlerden önce de üniversite önüne kadar olan hattın tamamlanması planlanıyor. Varsak eski belediye binasından başlayacak hat sırasıyla Süleyman Demirel Bulvarı, Sakarya Bulvarı, Otogar Kavşağı, Dumlupınar Bulvarı, Tıp Fakültesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze'ye kadar devam edecek ve burada eski nostalji tramvayıyla birleşecek. Proje kapsamında Müze-Zerdalilik arasındaki nostalji tramvayı hattı da yenilenecek ve gidiş-geliş olarak düzenlenecek."

Antalya'da toplam raylı sistem hat uzunluğunun 55 kilometreye ulaşacağı, sistemlerin birbirine yolcu ve araç aktaracak şekilde planlandığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.