Antalya

Antalya'da kaçak yapıya izin yok

17:13 20 Eylül 2018
Antalya'da kaçak yapıya izin yok

Antalya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, Döşemealtı ilçesindeki meralarda 2017'den sonra yapıldığı ya da yapımına başlandığı tespit edilen 16 yapı yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Döşemealtı ilçesi Altınkale Mahallesi'ndeki meralarda, imar barışından yararlanmak amacıyla yapıların inşa edildiğini tespit etti.

2017'den sonra yapıldığı ya da yapımına başlandığı tespit edilen 16 bina, iş makinalarıyla yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, imar barışından 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapıların yararlanabildiğini bildirdi.

Bu tarihten sonra izinsiz yapıların yıkılacağını anlatan Altınay, "Kurduğumuz 8 ekiple sürekli dolaşıyor ve yeni yapıları resimliyoruz. Bakanımız bu tip yapıların yıkılması talimatını verdi. Antalya Valimiz Münir Karaloğlu da bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Yıkımlarımız devam edecek. Vatandaşlar imar barışından yararlanmak için yeni yapılar yapmaması gerekiyor. Bu tür yanlış beyanda bulunarak belge alanlar hakkında suç duyurusu yapılacak. Vatandaş 'kimse tespit edemez' diye düşünüyor. Hangi yapının ne zaman yapıldığını biliyoruz." diye konuştu.

Antalya'da 160 bin kişinin imar barışı için başvuruda bulunduğunu aktaran Altınay, bu rakamın 200 bini aşacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.