Antalya

400 büyükbaş kapasiteli çiftliğe 737 bin lira hibe

11:18 28 Eylül 2018
400 büyükbaş kapasiteli çiftliğe 737 bin lira hibe

Tarım ve Orman Bakanlığınca, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde özel bir firma tarafından kurulan 400 büyükbaş kapasiteli çiftliğe, 737 bin 445 lira hibe desteği verildiği bildirildi.

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, yaptığı açıklamada, Antalya'da büyükbaş hayvancılık sektöründe yatırımların artarak devam ettiğini belirtti.

Bakanlıklarınca 2006'dan itibaren uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanan Büyükbaş Besi Çiftliği Projesi ile Korkuteli ilçesinde bir hayvancılık tesisinin daha faaliyete geçtiğine işaret eden Özen, "Korkuteli'nde yatırımcı bir firmanın kurmuş olduğu 400 büyükbaş kapasiteli çiftliğe 737 bin 445 lira hibe desteği sağlandı." ifadelerini kullandı.

Antalya'nın bitkisel üretim merkezi olduğu kadar, hayvansal üretimde de önemli potansiyele sahip bir il olduğuna dikkati çeken Özen, kentin hayvancılıktaki potansiyelini arttırmak için etkin şekilde çalıştıklarını aktardı.

Kırsal kalkınma olmadan ülkenin kalkınamayacağını belirten Özen, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, üreticimizin gelirini arttırmak ve farklılaştırmak için kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlarını verdiğimiz yüzde 50 hibe uygulamasıyla desteklemeye devam ediyoruz. Bakanlığımız başta olmak üzere taşradaki kolları olan bizler, üreten ve güçlü bir Türkiye için üreticilerimizi destekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.