Antalya

Eski Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin'in tahliyesi kararlaştırıldı

13:23 02 Ekim 2018
Eski Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin'in tahliyesi kararlaştırıldı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olmak suçundan yargılanan ve tutuklu bulunan eski Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin'in tahliyesine karar verildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ergin, yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen Ergin, eski rektör İsrafil Kurtcephe ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiklerini doğruladı.

Kurtcephe'nin teklifi üzerine ABD'ye gittiğini savunan Ergin, "O dönem Osman Şanal (FETÖ üyeliğinden yargılanıyor) isimli savcı üniversite aleyhine çok sayıda soruşturma dosyası açmıştı. İsrafil Hoca, eğer Fetullah Gülen'i ziyarete gidersek bu baskıların ortadan kalkacağını düşünüyordu. İsrafil Hoca ile 40 yıla yakın bir tanışıklığımız var, kendisini yalnız bırakmamak için birlikte gittim." dedi.

ABD'ye birlikte gittikleri Hasan Tarık Şen'in, örgütün sözde il imamı olduğunu bilmediğini öne süren Ergin, yolculuk sırasında Şen ile o dönemin Başbakanı aleyhine konuşması nedeniyle tartıştıklarını iddia etti.

Pensilvanya'da Fetullah Gülen'in kaldığı yere girerken üstlerinin arandığını, kimlik sorgulamalarının yapıldığını belirten Ergin, bu durumu çok yadırgadığını dile getirdi.

Yaptıkları görüşmeyi anlatan Ergin, şunları kaydetti:

"İlk önce İsrafil Hoca söz aldı ve üniversitede yaptıklarını anlattı. Fetullah Gülen de 'O kadar güzel işler yapmışsınız ki artık ibadet yapmanıza gerek yok.' dedi. Bunun üzerine araya girerek 'Nafile mi demek istediniz?' diye sordum. İtirazım üzerine herkes dönüp bana baktı. Bir dakika kadar sessizlik olduktan sonra Gülen, arkasına yaslanarak sinirli bir şekilde 'Evet, evet nafile.' dedikten sonra çekip gitti."

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Eski Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin, dönemin rektörü İsrafil Kurtcephe ile 2012'de Pensilvanya'ya giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiğinin ortaya çıkması üzerine gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Ergin hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.