Antalya

Düğmeli evler turistlerden ilgi görüyor

09:51 03 Ekim 2018
Düğmeli evler turistlerden ilgi görüyor

Antalya'nın İbradı ilçesinin zengin mimarisi ve renkli kültürel yaşamıyla bütünleşen "düğmeli evler" turistlerden ilgi görüyor.

Bölgede turizm işletmeciliği yapan Tolga Özgüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin turizme açılması ve gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu sayede geçen yıla göre turist sayısında yüzde 100'e yakın artış olduğunu söyledi.

Bölgede Almanya, Belçika ve Hollanda'dan turistleri ağırladıklarını kaydeden Özgüven, "Düğmeli evleri ve kültürümüzü tek tek anlatıyoruz. Ormana ve Akseki bölgesinde bulunan müzelerimizi gezdiriyoruz." dedi.

Alman turist Hartwig Birgit ise daha önce 2 kez Türkiye'ye gelerek Ormana'da kültür turuna katıldığını ve çok beğendiğini dile getirdi.

Turizm operatörü Mehmet Gök de 2013 yılından bu yana alternatif turizm kapsamında İbradı ilçesine yabancı misafir getirdiklerini belirtti.

Gök, "Turizmin sadece kum, deniz, güneş olmadığını gelen yabancı misafirlere gösterdik. Yayla turizmi her geçen gün değer kazanıyor." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.