Antalya

Aksekili küçük bahçıvanlar sebze dikti

16:05 04 Ekim 2018
Aksekili küçük bahçıvanlar sebze dikti

Akseki Aysel Güleç Anaokulu öğrencileri, Küçük Bahçıvanlar Projesi çerçevesinde okul bahçesine domates, marul, patates ve soğan dikti.

Anaokulu öğrencileri, okullarında uygulamaya konulan Küçük Bahçıvanlar Projesi ile bitkilerin nasıl yetiştiğini öğrendi.

Aysel Güleç Anaokulu Müdürü Burcu Okuyan, yaptığı açıklamada, projeyle çocukların teknolojinin zararlı etkilerinden uzaklaştırarak doğa ile iç içe olan, doğa keşifleri ile öğrenen, kendi öğrenme alanını kendisi belirleyen bireyler olmasını amaç edindiklerini söyledi.

Şehirlerde çocukların toprağa ve yeşile dokunmadan yetiştiklerini kaydeden Okuyan, "Ağaç yaş iken eğilir ata sözünden yola çıkılarak küçük bahçıvanlar projesini gerçekleştirdik. Bu program kapsamında 12 ana sınıfı öğrencisi kendi elleriyle fidanları toprak ile buluşturdu." diye konuştu.

Sınıf öğretmeni Fatma Hanım Bozkurt da çocukların her açıdan en hızlı geliştikleri dönemin 0-6 yaş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle çocuğun hayatında kalıcı etkileri olan okul öncesi eğitimin önemi büyüktür. Bu proje çerçevesinde amacımız, doğa sevgisi ve çevre bilinci yüksek bireyler yetiştirme adına, eğitimlerinden sorumlu olduğumuz çocuklarımızda ilk adımı atmaktır. Biliyoruz ve farkındayız ki gelecek nesiller, çevre sorunları ile bizlerden çok daha fazla olumsuz bir şekilde etkilenecektir. Bu amaçla eğitim ve özellikle doğa sevgisi aşılayarak verilecek bir çevre bilinci eğitimi, çocuklarımıza armağan edeceğimiz en kutsal değerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.