Antalya

CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası

15:05 05 Ekim 2018
CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası'nda bir dünya, iki Türkiye rekoru kırıldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Kaş Belediyesinin desteğiyle İnceboğaz Plajı açıklarında düzenlenen organizasyonda, 28 ülkeden 79 sporcu mücadele ediyor.

Şampiyonanın beşinci gününde Ukraynalı Natalia Zharkova, kadınlar sabit ağırlık çift palet kategorisinde 89 metreye dalarak, 86 metreyle Kolombiyalı Sofia Gomez Uribe'ye ait dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

Erkekler sabit ağırlık çift palet kategorisinde Rüstem Derin ile Mahmut Fatih Sevük, 78 metreye başarılı bir dalış yaparak Türkiye rekorunu paylaştı. Bu kategoride rekor, 75 metrelik derecesiyle Rüstem Derin'e aitti.


- Derecesini şehitlere armağan etti


Kadınlar sabit ağırlık çift palet kategorisinde milli sporcu Derya Can, 76 metreye dalarak 73 metreyle kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirdi. Derya Can, dalıştan sonra asker selamı verdi.

Milli sporcu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarışlarda aldığı derecelerden memnun olduğunu söyledi.

Organizasyonda mono palet kategorisinde yarışlar bitmediği için dünya üçüncülüğünün henüz kesinleşmediğini belirten Derya Can, şunları kaydetti:

"Geçen hafta sabit ağırlık çift palet kategorisinde 73 metreye dalarak elde ettiğim rekoru 76 metreye çıkardığım için mutluyum. Yoğun bir tempoda müsabakalara katıldığımız için şehitlerimizin olduğunu akşam öğrenebildim. Bütün gece şehitlerimizi düşünerek motive oldum ve öyle dalış yaptım. Çıktığımda da dalışımı onlara armağan ettim. Bu çok küçük bir şey ama elimden gelen buydu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm Türkiye'ye de başsağlığı diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.