Antalya

"Çocukluğumda kahramanım Şener Şen'di"

18:41 05 Ekim 2018
"Çocukluğumda kahramanım Şener Şen'di"

Oyuncu, senarist, yapımcı ve komedyen Cem Yılmaz, Türk sinemasında Şener Şen'in oynadığı karakterleri çok sevdiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, sinemada 20'nci yılını kutlayan ve festivalde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" takdim edilecek olan Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" ve "Arif V 216" filmlerinin özel gösterimi yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'ndaki gösterimin ardından, yazar Yekta Kopan'ın moderatörlüğünde, Cem Yılmaz ve oyuncu Ozan Güven söyleşiye katıldı. Yoğun ilgi gören söyleşiyi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bazı sanatçılar da izledi.

Ozan Güven'i yaklaşık 20 yıl önce bir televizyon dizisinde gördüğünü anlatan Cem Yılmaz, Ozan Güven'in çok kabiliyetli bir oyuncu olduğunu dile getirdi.

Ozan Güven'in kendi jenerasyonlarında hem komedi hem dram hem de dansta çok önemli bir sanatçı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Farklı disiplinlerde yetenekleri olan, işini hafife almayan ama büyük bir hafiflikle yapan, beraber çalışmaktan çok mutlu olduğum, en ciddi tartışmaları beraber yaptığım bir arkadaşım. İlk defa G.O.R.A. filminde bir araya geldik. G.O.R.A.'da kahramanlar dünyaya dönecekken orada kalan robota 'Seni robot zannettik ama adam çıktın.' diyor. Aslında benim o senaryoda yazdığım bir replik değildi. Aslında onu kalben Ozan'a söyledim." diye konuştu.

Ozan Güven de Cem Yılmaz'ın işini yaparken çok ciddiye alan, herkesin fikrini önemseyen biri olduğunu kaydetti.

- "Çocukluğumda kahramanım Şener Şen'di"

Bir konuğun "Kendiniz dışında en sevdiğiniz film karakteri kim?" sorusuna Cem Yılmaz, "Şener Şen'in oynadığı karakterleri çok severim. Bizim geçmişimiz de çok benziyor. Benim çocuklukta kahramanım Şener Şen'di. Hatta yan rol oynadığı filmlerde, diyelim Davaro. Kemal abinin kahraman olduğu, Şener Şen'in kötü adam olduğu film. Çok tuhaf Ozan'da da aynı huy varmış, biz hep Şener abiyi tutardık. Kötü adamı bu kadar eğlenceli oynayan dünya sinemasında da çok insanı tanıyorum. Hababam Sınıfı'nda Badi Ekrem, Şekerpare'de Ziver... Ozan'ın evinde Şekerpare karakterlerinden Ziver Bey'in tablosu var. Aile büyüğü gibi asmış." karşılığını verdi.

Yılmaz, bir soru üzerine bazı projelerde teknik ekip bulmakta zorlandığını dile getirdi.

- "Mart ayında sahneye çıkmaya başlayacağım"

Azerbeycan'dan gelen bir seyircinin "Bakü'de de sahneye çıkacak mısınız?" sorusuna Cem Yılmaz, "Mart ayında sahneye çıkmaya başlıyorum, Bakü'ye de gelmek isterim." dedi.

"Kara Komik Filmler" başlığı altında "Kaçamak" ve "İki Arada" isimli iki filmi tamamladıklarını, ocak ayında bu filmlerin vizyona gireceğine değinen Yılmaz, "Biraz değişik bir macera, 60 dakikalık iki filmi bir seansta izleyeceksiniz art arda. İkisi de farklı türde filmler. Bir deney gibi değil de değişik seyircileri bir araya getirme gayretindeyim. Kara Komik Filmler başlığı altında iki tanesi de ayın 29'un da çekmeye başlayacağız. Onlar da mart ayında vizyona girecek. Yani önümüzdeki sene baya yoğun bir Cem Yılmaz'a maruz kalacaksınız." ifadelerini kullandı.

Bir izleyicinin "Hokkabaz'ı sevdim ama G.O.R.A.'yı sevmedim, Hokkabaz gibi filmleri ne zaman yapacaksınız?" sorusuna Yılmaz, amacının farklı türlerde denemeler yapmak ve farklı seyirci topluluklarına hitap etmek olduğunu söyledi.

Söyleşinin ardından Cem Yılmaz 20'inci yıl anısına sahneye getirilen pastayı kesti. Yılmaz, "Ben bunu evde kendi başıma da kutlayabilirdim ama sizinle birlikte burada kutlamak çok anlamlı oldu. Çok teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.