Antalya

- İHH Antalya Şube Başkanı Yıldırım:

14:45 12 Ekim 2018
- İHH Antalya Şube Başkanı Yıldırım:

İHH Antalya Şube Başkanı Mustafa Yıldırım, İslam ülkelerinin Gazze'yi gündemlerine almaları ve insani yardım girişine izin verilmesi için çaba sarfetmesi gerektiğini bildirdi.

Yıldırım, Hacı Yusuf Öztürk Camisi bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, İHH İnsani Yardım Derneği tarafından "Gazze'ye yardım cuması" adı altında kampanya başlatıldığını anımsattı.

Yıldırım, Gazze şeridinin kara, hava ve deniz ablukası altında olduğunu anımsattı.

Gazze'de büyük bir insani dram yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Gazze dostlarıyla Siyonist İsrail'in bu hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filistin'deki zulmünü artıran İsrail'e karşı bizler de mücadelemizi sürdüreceğiz. İslam ülkeleri acilen Gazze'yi gündemlerine almalı, bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir. Necip milletimizin, yıllardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar artmalıdır."

Yıldırım, Türkiye'yi ve uluslararası mekanizmaları harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya yönelik yardıma çağırdıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.