Antalya

Yörük köyü Boğaçayı'na yapılacak

18:52 20 Ekim 2018
Yörük köyü Boğaçayı'na yapılacak

Türel, Antalya Yörükler Derneği'ni ziyaret etti. AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Aydın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocabaş'ın da yer aldığı ziyarette konuşan Türel, Yörük kültürüne sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yörük kültürünün yaşatılması için planladıkları Yörük köyünün Boğaçayı Projesi kapsamında dağın eteklerinde ve ormanlık alanda olacağını bildirdi.

Milli ve manevi değerlerin bir devletin, toplumun çimentosu olduğunu dile getiren Türel, "Birileri içki festivalleri yapıp çağdaşlık, modernlikten bahsediyorsa, bizim yaptığımız Yörük festivaline 'yobazlık' diyorsa kimse kusura bakmasın önce karşısında Menderes Türel'i görür. Eğer bira festivali yapmak çağdaşlıksa batsın sizin çağdaşlığınız. Yörük festivali yapmak gericilikse yaşasın benim gericiliğim." dedi.

Türel, Yörük köyü projelerinin olduğunu ve bu köyde Yörük kültürünü yansıtacaklarını kaydetti.

Köyde Yörük hayatını her anlamıyla anlatacaklarına dikkati çeken Türel, şöyle konuştu:

"Gerçek Yörük yaşamındaki giysi, kıl çadır, gözleme, yayık ayranı bu köyde olacak. Bütün dünyaya da tanıtacağız. Yörük Köyü için Düzlerçamında bir alan tahsis etmiştik. Ancak bazı sorunlar nedeniyle oradan vazgeçtik. Şimdi ilk kez açıklıyorum. Yeni adresimiz Boğaçayı. Boğaçayı Projesi kapsamında hemen dağın eteklerindeki orman alanın içerisinde doğayı koruyan kendi Türk kültürünü yaşatan bir alanda olacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.