Antalya

Zirai ilaç ve gübre bayileri, KUTSO'da buluştu

17:39 23 Ekim 2018
Zirai ilaç ve gübre bayileri, KUTSO'da buluştu

Zirai ilaç ve gübre bayileri, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasında (KUTSO) bir araya gelerek, sektörün sorunlarını değerlendirdi.

KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında düzenlenen toplantıya, ilçede faaliyet gösteren zirai ilaç ve gübre bayilerinin temsilcileri katıldı.

Özen, burada yaptığı konuşmada, tarım sektöründe son zamanda yaşanan fiyat artışlarıyla beraber çiftçilerin üretim maliyetlerinin arttığını belirtti.

Sektörün yaşadığı sorunlara ortak çözüm üretebilmek ve fikir alışverişinde bulunmak için toplandıklarını vurgulayan Özen, şunları kaydetti:

"Üreticimizin yaşayacağı sıkıntılar tarım sektöründe hizmet veren tüm firmalarımızı etkileyecek. Örtüaltı üretimin en temel ihtiyaçlarından gübre ve zirai ilaç satan firmalarımız uzayan ödeme vadelerinden dolayı mağdur olmaya başladı. Bu toplantıyı firmalarımız sıkıntıya düşmeden önce önlem alabilmek için düzenledik."

Toplantıda, firmaların ortak karar alabilmesi ve sorunlara çözüm arayabilmesi için dernek çatısı altında toplanılmasına karar verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.