Antalya

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

10:05 26 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Karaloğlu, mesajında, Cumhuriyetin 95'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, necip milletin her zaman olduğu gibi milli mücadele yıllarında da büyük bir inanç, cesaret ve fedakarlık göstererek Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyetin kurulduğunu hatırlattı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kutlarken, kahraman ecdadı da gururla yad ettiklerini aktaran Karaloğlu, onların bıraktığı mirasa samimiyetle sahip çıkarak 100. yılda "Büyük ve Güçlü Türkiye" vizyonuna emin ve sağlam adımlarla ilerlediklerini ve ilerlemeye de devam edeceklerini ifade etti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak millet olarak yaklaşık bin yıldır bu topraklarda nefes alıp veriyoruz. Bin yıldır hüküm sürdüğümüz Anadolu'da inancımız ve geleneklerimiz doğrultusunda, adalet ve hoşgörüyle, yaratılanı yaratandan ötürü severek insanlığa kucak açıyoruz. Millet olarak, komşularımıza, mazlumlara, muhtaçlara her zaman el uzatıp, zulme ve haksızlığa her zaman karşı mücadele veriyoruz. Nitekim bu topraklarda var olmamızı hazmedemeyenler, insanlık vazifemizi yerine getirmemize engel olmak isteyenler, mütemadiyen tehdit ve saldırılarını sürdürüyorlar. Aziz milletimizin şanlı yürüyüşüne engel olmak için her türlü oyunu oynuyorlar, ancak millet olarak, askeri, siyasi, ekonomik, her türlü saldırıya karşı dimdik ayaktayız. Çanakkale'de olduğu gibi, Sakarya'da, Büyük Taarruz'da, 15 Temmuz'da olduğu gibi, kahramanca mücadelemize ve zaferler kazanmaya devam edeceğiz."

95 yıl önceki hedeflerinin hiç değişmediğini kaydeden Karaloğlul, ülkenin, devletin milletin, "muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ve hatta daha da ötesine taşımak için çalışıyoruz. Gencinden yaşlısına, 7'sinden 70'ine kenetlendik. 100. yılda, 2023'te Büyük ve Güçlü Türkiye'ye için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, Cumhuriyeti emanetçisi gençler olmak üzere, milletçe daha çok çalışarak, daha çok üreterek hedeflerine ulaşacaklarını vurgulayarak, bu yolda, ilklerin ve öncülerin şehri Antalya olarak, daha büyük atılımlar yapacaklarına, ülkenin kalkınmasına en güçlü katkıyı sunacaklarına can-ı gönülden inandığını aktardı.

Bu inançla, her zaman olduğu gibi, Cumhuriyetin kuruluşunun 95'inci yılının da ilk günkü coşkuyla gerçekleşmesini temenni ettiklerini aktaran Karaloğlu, "Aziz milletimize, ay-yıldızımızın gölgesinde bir ve beraber nice 95'inci yıllar diliyorum. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet'in mimarı olan İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 95'inci kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.