Antalya

Türk Kızılayı çalışanlarını onurlandırdı

11:54 29 Ekim 2018
Türk Kızılayı çalışanlarını onurlandırdı

Türk Kızılayına uzun yıllar emeği geçenler ile Kızılay şehit yakınları ve gazileri, berat ve madalyayla onurlandırıldı.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana milyonlarca kişiye yardım ulaştıran Kızılay, şubeleri, temsilcilikleri ve personeliyle, Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesindeki bir otelde bir araya geldi. Kızılayın 150. yıl etkinlikleri kapsamında Genel Başkan Kerem Kınık'ın ev sahipliğinde düzenlenen programda, Kızılaya uzun yıllar emeği geçenlere berat ve madalya takdim edildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının 1868 yılında kurulduğunu belirterek kurum hakkında bilgi verdi. Kızılayın kan ve tüm yaşamsal ihtiyaçları karşılamak gibi bir görevi üstlendiğini dile getiren Kınık, doğal afetlerin, yoksulluğun, savaşın vurduğu her yere yardım götürmeye devam ettiklerini kaydetti.

Dünyada adaletsizliğin devam ettiğini vurgulayan Kınık, "Afrika'da hiç doktor görmeden doğup, büyüyüp, ölen insanlar var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi birkaç ses olmasa dünyada zalime 'zalim' diyecek kimse yok. Kızılay olarak da acıları dindirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tük Kızılayı, kurulduğu tarihten bu yana milyonlarca insana yardım ulaştırdı ve ulaştırmaya devam ediyor." diye konuştu.

Türk Kızılayı olarak tamamen gönüllü bir hareket olduklarının altını çizen Kınık, "Vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçen yıl insanlara en fazla yardım eden ülke Türkiye oldu." dedi.

Törende, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder'in adına babası İsmet Önder'e, Kızılayın kurulmasında katkısı bulunan Marko Paşa'nın torunu Despina Anats'a, Türk Kızılayının ülke genelindeki şube başkanlarına, temsilcilerine, Kızılay şehit yakınları ve gazilerine onur beratı ve madalya verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.