Antalya

AEDAŞ'tan, "meme kanseri" semineri

11:47 31 Ekim 2018
AEDAŞ'tan, "meme kanseri" semineri

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, (AEDAŞ) şirket çalışanlarına "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık" semineri düzenledi.

AEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şirket çalışanlarıyla meme kanserinde erken teşhisin önemi hakkındaki söyleşide buluşan Antalya Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Ateş, katılımcılara düzenli kontrolün hayat kurtardığını anlattı.

Katılımın yoğun olduğu seminerde konuşan Ateş, çalışanların sorularını da yanıtladı. Türkiye'de en sık görülen üç kanser türünden biri olan meme kanserine karşı erken teşhisin önemine işaret eden Ateş, "Her ay ayna karşısında elinizle mutlaka kendi kontrolünüzü yapın." ifadesini kullandı.

Ailesinde kanser geçmişi olanların ve 40 yaşın üzerindekilerin yıllık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalarının önemine işaret eden Ateş, meme kanseriyle ilgili bilinç düzeyinin giderek arttığını söyledi.

Açıklamada ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2004'ten itibaren 1-31 Ekim tarihlerinde "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" olarak kabul etmesinin ardından dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de ay boyunca birçok kurum ve kuruluşun etkinlik düzenlediğini belirtti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.