Antalya

Sahil Antalya Yaşam Parkı, Avrupa'da beğeni topluyor

15:53 06 Kasım 2018
Sahil Antalya Yaşam Parkı, Avrupa'da beğeni topluyor

Uluslararası İdeal Kent Ödülleri kapsamında çevre düzenleme dalında birinci olan Antalya Büyükşehir Belediyesinin Sahil Antalya Yaşam Parkı Projesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin resmi web sitesine taşındı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kentin pırlanta gerdanlığı olarak nitelendirdiği Konyaaltı Sahili'nde uygulanan proje, beğeni toplamaya devam ediyor.

Uluslararası İdeal Kent Ödülleri kapsamında çevre düzenleme dalında birinci olan proje, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin resmi web sitesinde de geniş yer buldu.

Sitede, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Genel Sekreteri Andreas Kiefer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu'nun da yer aldığı fotoğraf ile ödüle yer verildi.

Haberde ise Genel Sekreter Kiefer'in belediye başkanları ve şehir plancılarını iç bölge politikalarına dahil etmeye çağırdığına ilişkin ifadeler yer aldı.

Proje, Avrupa Konseyi binasında sergilendiği süre boyunca da yoğun ilgi gördü.

30 bin metrekare beton alanın, yeşil alana dönüştürüldüğü, mevcut ağaçlar korunarak, 7 bin yeni ağacın dikildiği proje, katılımcıların takdirini topladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.