Antalya

'Eşim şehit sayılsın' feryadı!

08:30 20 Ocak 2019 23 Yorum Var
'Eşim şehit sayılsın' feryadı!

Antalya'da 3 çocuk annesi Züleyha Tırak, 2004 yılında görevi başında kalp krizi geçirip yaşamını yitiren polis memuru eşi Nail Tırak'ın şehit sayılmasını istedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Nail Tırak, 10 Mayıs 2004 günü görevi başında aniden fenalaştı. Ekip arkadaşları tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Tırak, kalp krizi geçirdiği anlaşılınca ameliyata alındı. Tırak, 14 Mayıs günü yaşamını yitirdi. Nail Tırak, ertesi gün Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eşinin ölümünün ardından 3 çocuğuyla zor günler geçirdiğini belirten Züleyha Tırak, eşinin şehit sayılması gerektiğini söyledi. 14 yıl sonra bazı şeylerin farkına vardığını söyleyen Züleyha Tırak, eşine en çok ihtiyacı olduğu zamanda kaybettiğini belirterek, "O dönem kucağımda olan 3 aylık oğlum Berkay, şu an 14 yaşında. Ben 4 yıl boyunca psikolojik tedavi gördüğüm için bakamadım. Oğlumu komşularım büyüttü. Ben ayakta durmak için hala ilaç kullanıyorum" dedi.  Eşi Nail Trak'ın mesleğini ve vatanını çok sevdiğini belirten Züleyha Tırak, "Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı sırada yıllarca dağdan inmedi. Yılın birkaç ayı eve geliyordu. Yüzünü böyle görüyorduk" dedi.

Şartlar çok zor olmasına rağmen hiçbir zaman yılmadıklarını anlatan Züleyha Tırak, "Antalya'ya geldik. Burada Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapmaya başladığında çık mutluyduk. Güzel günler hayal ediyorduk. Bir sabah biraz rahatsız olduğunu söyledi. Ben de 'Ambulans çağırayım, hastaneye gidelim' dedim. 'Rahatsız etmeyelim arkadaşları' dedi. Bir süre sonra ekip arkadaşları aradı. Rahatsızlanmış, onlar da hastaneye götürmüş. Kalp krizi geçirmiş. Eşim 20 yıllık görevi için 16 bin 600 lira tazminat ödediler. Oğlum ve bana maaş bağlandı, ancak ben eşimin şehit sayılmasını istiyorum. Çünkü bunu hak ettiğini düşüyorum" dedi.

YORUMLAR

23 Yorum Var
  • gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    genelde fetönün ayağına dolaşanlar fetöcülerin ilac vs nedeniyle kalpten gidenler ! araştırılmalı! görevi başında ise şehitde sayılmalı zaten.
    Cevapla
  • devletim 5 yıl önce Şikayet Et
    3 çeşit şehit var biri dini, biri milli, biri de hem dini hem milli Bu kardeşimize allah rahmet eylesin. Dini şehiti allah bilir, biz bilemeyiz Ama milli şehit devletin kanunlarında yazar. varsa devletin imkanlarından faydalanır...
    Cevapla
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu taksimi hangi kitaba göre yaptın?
    İlk beğenen sen ol
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    2013 yılında Aynı olay Edirne Emniyet Müdür Yrd. nın başına geldi ve Şehit Sayıldı Emsal karar olabilir
    Cevapla
  • Canım Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Züleyha Abla davanda haklısın, görevi başındayken vefat etmiş. Yetkililer şehit yakınlarına haklarını vermeli.
  • hknx 5 yıl önce Şikayet Et
    Züleyha hanım, rahmetli eşiniz şehit sayılmasa bile devletimiz size veya sizin gibi tüm insanlarımıza sahip çıkmalıdır. Allah yar ve yardımcınız olsun. Eşinizin mekanı cennet olsun.
  • Zuleyha 5 yıl önce Şikayet Et
    Emsal cok var ,burada isim vermiycem hakkim olani istiyorum sonuna kadar olumsuz yorumlar karsisinda yilmiycam rabbimin adaletine sonsuz guveniyorum Allah razi olsun hepinizden
  • A.Colak 5 yıl önce Şikayet Et
    En guzel i,sehitlik makamini Allah cc,den istemekdir,devlet maddi ve manevi destegini vermis vermelidirlerde,Rabbim sehitlik makamini bu vatan icin cani pahasina gorev almis tum gorevlileri sehitlik makamini versin kabul eylesin,amin
    Cevapla
  • şahin avcı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yüce gönüllülüktür ki ambulans çağıralım diyen eşine rahatsız etmeyelim arkadaşları demiş, Rabbim mekanını Cennet eylesin, özel harekat polisliği sonsuz vatan sevgisi içinde olmayanın yapabileceği bir iş değil, o vatanda bu abimize o sevgsininin karşılığını evlatlarına vermeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.