Antalya

5 yaşındaki zihinsel engelli çocuğa okulda şiddet iddiası

09:04 22 Şubat 2019 9 Yorum Var
5 yaşındaki zihinsel engelli çocuğa okulda şiddet iddiası

Antalya'da zihinsel engelli İsmail B.'nin (5) vücudundaki morlukları gören annesi Zeynep B., oğlunun okulda şiddete uğradığı iddiasıyla polise şikayette bulundu. Zeynep B., okul yönetimi ve öğretmenin, engelli çocuğunu okulda istemediği gerekçesiyle de şikayetçi oldu.

Antalya'nın Kepez ilçesi Baraj Mahallesi'nde oturan Zeynep B., Baraj İlkokulu'nda anaokulunun kaynaştırma sınıfında öğrenim gören zihinsel engelli oğlu İsmail'in vücudunda morluklar tespit etti. Oğlunun vücudundaki morlukların okulda oluştuğunu düşünen Zeynep B., anaokulu öğretmeni T.Ö.'yü telefonla aradı. T.Ö. morlukların okulda olduğunu düşünmediğini, gün boyunca sıkıntısız zaman geçirdiklerini söyledi.

OĞLUNUN SINIFTA İSTENMEDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ

Zeynep B., ihmal olduğu düşüncesiyle Kepez Polis Merkezi'ne öğretmen ve okul yöneticileri hakkında şikayette bulundu. Zeynep B., ayrıca oğlunun okulda şiddete uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Hastaneden sağlık raporu alınan İsmail B.'in annesi Zeynep B., öğretmen T.Ö'nün oğlunu sınıfında istemediğini iddia etti. Zeka geriliği olduğu için çocuğunun okulda istenmediğini ileri süren B., öğretmenin oğluyla uğraşmak istemediğine yönelik söylemleri olduğunu kaydetti.

VÜCUDUNDA MORLUKLAR VAR'

Zeynep B., "Sabah çocuğumun vücudunda morluklar gördüm. Şaştım kaldım, sınıfta yapıldığını düşünüyorum. Ama kimin yaptığını bilemiyorum. Evde morluklar yoktu, 5 senedir çocuğuma gözüm gibi bakıyorum. Oğlum aynı zamanda kalp hastası, öğretmene morlukların nedenini sorduğumda, beni çocuk gibi azarlıyor. Okul çocuğumu istemiyor, okul yönetimi ve öğretmenden şikayetçi oldum" dedi.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPMADI

Zeynep B. ayrıca, çocuğunun tek başına yemek yiyemediğini, bu nedenle yemek saatlerinde yanında olmak istediğini öğretmenine söylediğini, ancak öğretmenin, yardımcılar olduğu gerekçesiyle buna izin vermediğini ileri sürdü. Bu konuyla ilgili dün okul müdürüne şikayetçi olduğunu da kaydeden Zeynep B., müdürün de kendisini öğretmene yönlendirdiğini söyledi.

Okul Müdürü Fatih Şüphesiz ise kamu çalışanı olduğu için iddialara ilişkin açıklama yapamayacağını söyledi.

 

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • İnsaf 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl iştir. Nasıl kıyılır o çocuğa.. Engelli diye eğitim hakkı, yaşam hakkı yokmu arkadaş..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ayla düzçe 5 yıl önce Şikayet Et
    cimere yazılmalı onlar gereğini ıyı yapıyorlar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    kendini savunamiyacak masumlara zulmedenler insan olamaz derhal en agir sekilde cezalandirilmali ozellikle okul mudurleri cezalandirilmali okuldaki en yetkili kendisine ulasan sikayetle ilgilenmeli ilgilenmiyor baska yerlere yonlendirmeye kalkiyorsa icine ederim onun mudurlugunun mudur sikayetlerin tumunu dikkate almali ogretmende olsa ic dunyasini bilmedigimiz nice yaratiklar var aramisda.
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainler hayatı boyunca hiç bir yerde çalıştırılmamalı çezalandırılmalı kırmızı çizgi çizilmeli
    Cevapla
  • Farklı 5 yıl önce Şikayet Et
    Annenin iddiasına inanmadım, çocuklar bile yapmış olabilir. Diğer konu, bu kadar engeli çok olan çocukların engelli okuluna gitmesi lazım. Maalesef anne babalar gururları a yediremiyor normal okula gidecek diye ısrar edebiliyor. Çocuğumu kendilerini mi düşünüyorlar bilemedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.