Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

15:14 22 Şubat 2019
Antalya Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, Pazarcılar Odası esnafıyla bir araya geldiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplantıya, Cumhur İttifakı Muratpaşa adayı Gökçen Özdoğan Enç, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, muhtarlar ve pazarcı esnafı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Türel, Meltem Mahallesindeki pazar yerinin esnafa yakışmadığını, daha çağdaş ve modern bir pazar yerine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Bölgede yılan hikayesine dönen bir plan problemi olduğunu belirten Türel, pazar yerini yenilemek için yaptıkları planların yargıdan döndüğünü, imar sorununun bir kangren haline dönüştüğünü aktardı.

Uzun bir çalışmanın ardından 15 Şubat 2019 tarihli Büyükşehir Meclis toplantısında Meltem Pazarının planlama sorununu onaylayarak hayata geçirdiklerini aktaran Türel, bundan sonra büyük bir aksilik olmazsa bu sorunun çözüleceğini bildirdi.

Son günlerde gündemde olan tanzim satış uygulaması hakkında da açıklamalarda bulunan Türel, Antalya'nın üretici bölgesi olduğunu, bütün pazarların tanzim satış gibi olduğunu dile getirdi.

- Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı Projesi tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı projelerinin tamamlandığı bildirildi.

Belediye, Kurşunlu Kent Mezarlığında başlattığı 20 milyon 540 bin lira yatırım maliyetli Yeni Şehir Mezarlığı Tesisleri Projesini tamamladı.

Projelendirmesi ANTEPE tarafından yapılan bin 395 dönüm alan üzerine kurulu Kurşunlu Yeni Şehir Mezarlığı Projesi kapsamında, toplam 230 bin metrekarelik alanda gasilhane ve morg binaları, 800 kişilik cami, hizmet binası, kadınlar ve erkekler için abdesthane ve şadırvan inşa edildi.

Projede, 30 mezar adası yolu düzenlendi, 4350 metrekarelik otopark alanı yapıldı.

Projenin diğer kısımlarında ise peyzaj düzenlemesi, oturma alanları ve süs havuzları tamamlandı. Camide Selçuklu motifleri kullanılırken, minare yüksekliği 33 metre, kubbe yüksekliği 20 metre olan caminin, kapalı ve yarı açık ibadet alanlarıyla halkın ihtiyacına cevap vermesi hedefleniyor.

- Altın Nota Beste Yarışmasının sona erdiği

Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Altın Nota Beste Yarışmasının sona erdiği bildirildi.

Türk Sanat Müziğini yeniden canlandırmak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği yarışmada final heyecanı yaşandı.

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Antalya'nın kültür ve sanat alanında hızla ilerleyen bir şehir olduğunu belirten Türel, Antalya Film Festivali ve Antalya Piyano Festivaline uluslararası bir niteliğin kazandırıldığını ifade etti.

Yarışmada birinciliği, sözleri Enes Hanpa'ya bestesi Salih Berkmen'e ait "Ne zaman çalar sevda kapımı" eseri kazanırken, ikinciliği söz ve bestesi İsmet Tahtacıoğlu'na ait "Çok mu erken bitti bilmem maceramız sevgimiz" eseri elde etti.

Dereceye girenler ödüllerini Türel'den aldı. Yarışmada birinci olan eserin sahibi 5 bin lira, ikinci 4 bin lira, üçüncü ise 3 bin 500 lira ödül aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.