Antalya

Firar eden arı paniği! Oğul arıyı yakaladı...

08:37 26 Nisan 2019
Firar eden arı paniği! Oğul arıyı yakaladı...

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde oğul veren kovandan kaçan arılar Süleyman Gür Bulvarında refüjde bulunan bir ağacı mesken tuttu. Bulvarda hareketli anlar yaşanırken korkup kaçan esnafın imdadına amatör arıcı yetişti. Bursa'nın İznik ilçesinde de kovandan firar eden yüzlerce arı bir kayığa oğul bıraktıı

Gazipaşa’da oğul veren bir kovandan kaçtığı anlaşılan arı kolonisi, saat 15.00 sıralarında kaldırımda yürüyen vatandaşlar tarafından fark edildi. Vatandaşların arılardan korkup kaçması üzerine durumu fark eden bölgedeki esnaflardan amatör arıcı Ali Özçelik, ağaca konan arılar arasında bulunan arı oğulu çuvala koyarak arıların kaçmasını önledi.

ARILAR İÇERİ GİRSİN DİYE DUMAN KULLANDI

Evinden getirttiği kovana petek yerleştirdikten sonra arıları kovana bırakan Özçelik, dışarıdaki arıların içeriye girmesi için dumanlama yöntemi kullandı.

Çevredeki vatandaşların meraklı bakışları ve soruları arasında arıları kovana alan Özçelik, "Her yıl bu aylarda kovanlar oğul çıkarır. Burada daha önce de böyle bir olay yaşamıştık. Hobi olarak arıcılık yaptığım için dikkatimi çekti ve gelerek oğul arıyı yakaladım. 10 kovanım vardı, bununla birlikte 11 oldu" dedi.

'BU ARILAR ÇOK KIYMETLİ'

Özçelik’e yardım eden ve arıcılıkla uğraşan bir vatandaş ise ağaçta bulunan arıların yeni doğan arılar olduğunu söyleyerek, "Bu arılar çok kıymetli, hemen bal yaparlar. Yeni doğan bu arıları almak istesen 500 lira ödemek gerekir" diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından Özçelik arıları kovana koymayı başardı.

İZNİK'TE DE ARILAR FİRAR ETTİ

İznik’te hızarcılık yapan Nevzat Akbaş’ın atölyenin çatısına bıraktığı kovandan firar eden yüzlerce arı kayık içinde yuva yaptı.

Eşrefzade Mahallesi’nde yaşanan olayda, yüzlerce arı sokak ortasında uçuştu. Kovan sahibi Akbaş, "Bugün sabah saatlerinde havada uçuşmaya başladılar. Ardından tamirat için atölyemin önünde bulundurduğum kayığın içine oğul yaptılar. Fazla beslendikleri için uzağa gidemediler, buraya kondular" dedi.

OĞUL ÇIKARMA

İlkbaharda süratle çoğalan arılar kovana sığmayınca kovandan ayrılır. Bal kaynaklarının çok olduğu mevsimde sıkça yaşanan bu olaya ‘oğul çıkarma" denir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.