Antalya

44 yıl sonra öğrencileriyle buluştu

11:07 07 Temmuz 2019
44 yıl sonra öğrencileriyle buluştu

Antalya'da oturan emekli öğretmen Mustafa Tıbık, 44 yıl sonra Demre ilçesinde öğrencileriyle buluştu.

Emekli öğretmen Mustafa Tıbık, 1974- 1975 eğitim öğretim yılında o dönem Kaş'a bağlı bugün Demre'nin Davazlar Mahallesi'nde okuttuğu öğrencileriyle bir araya geldi. Buluşmaya Mustafa Tıbık'ın öğretmenliğinin ilk yılında Kayseri'nin Tomarza ilçesinin Akin köyünde okuttuğu, Demre'de yaşamını sürdüren emekli polis Mehmet Akbaş da katıldı. Buluşmaya Mustafa Tıbık'ın okuttuğu 54 öğrencisinden 35'i katıldı.

Demre Öğretmenevi'ndeki buluşmada bir konuşma yapan emekli öğretmen Mustafa Tıbık, "Sizlerle bugünkü buluşmam beni 44 yıl önceye götürdü. Çoğunuzu isimleriyle tanımam beni 44 yıl öncesinin Davazlar köyünün genç öğretmeni Mustafa Tıbık yaptı. Hepinizin düzenli bir yaşamı, işi olması mutluluğumu bir kez daha artırdı. Eğitimim amacı olan iyi insan yetiştirmenin karşılığını bugün bir kez daha gördüm. Emeklerim boşa gitmemiş. Eğitim bir ömür boyu devam eder. Lütfen kitap okuyun. Çocuklarınıza, torunlarınıza kitap okutun. Çocuklarınızı, torunlarınızı iyi birer insan olarak yetiştirin" dedi.

Mustafa Tıbık, konuşmasının ardından öğrencilerine kendi yazdığı okumak şiirini okudu. Birlikte yemek yiyen Tıbık ve öğrencileri 44 yılın hasretini gidererek, sohbet etti. Buluşma, 2 yıl sonra Demre'de tekrarlanmak üzere sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.