Antalya

Antalya'da balıkçıları korkutan olay! İlk kez görülüyor

15:19 12 Temmuz 2019
Antalya'da balıkçıları korkutan olay! İlk kez görülüyor

Atlantik Okyanusu'nda yaşayan Pisodonophis semicinctus(eğerli yılan balığı) yılan balığı türü Antalya'da gece avında 60 metre derinlikte amatör balıkçıların oltasına takıldı.



Antalya Limanı açıklarına gemiyle gece kolyoz balığı avlamaya giden amatör balıkçıların oltasına 60 metre derinlikten bir yılan balığı türü yakalandı. Balığı güverteye çeken balıkçılar büyük korku yaşadı. Başına basılarak öldürülen balık daha sonra incelenmesi için Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu’na verildi. 

Prof. Dr. Gökoğlu, balıkçıların, görüntüsü ve renkleri nedeniyle farklı bir tür olduğunu düşünerek kendilerine ulaştırdığı balığın, Antalya'da ilk kez görülen "pisodonophis semicinctus" türü olduğunu belirlediklerini kaydetti. 

Eğerli yılan balığının, Antalya Limanı açıklarındaki gece avında yaklaşık 60 metre derinlikte yakalandığını belirten Prof.Dr. Gökoğlu, balıkçıların, "zehirli olabilir" düşüncesiyle kafasını ezerek öldürdüğünü aktardı. 

"Balıkçılar korkup öldürdüğü için üzüldüm" 

Balığın Türkiye kıyılarında daha önce sadece İskenderun Körfezi'nde yakalandığını dile getiren Prof. Dr. Gökoğlu, “ Atlantik okyanusu orjinli bir balık. Bilimsel dünyaya Antalya'da da yakalandığını bildirdik. Akdeniz’de nadir görülen türlerinden biridir. İnsana herhangi bir zararı yoktur, balıkçılar korkup öldürdüğü için üzüldüm. Üstündeki siyah benekler eğeri andırdığı için eğerli yılan balığı diye geçiyor. Eti yenebilir. Zeminde yaşayan bir balık. Kendini çamura gömüp burnunu dışarıda bırakarak yaşayan bir tür. Karanlıkta aktif olurlar. Bize gelen yılan balığı 86 santimetre ve 570 gram ağırlığındaydı." diye konuştu. 
Bu balıkların Antalya'da bulunmasının deniz ekosisteminin çeşitliliği açısından çok güzel olduğunu dile getiren Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, "Antalya'da tahmini 550-600 balık türü bulunuyor. Bir balık türünü daha bildireceğiz. Biliyorsunuz Kızıldeniz orjinli 64 balığı daha Antalya'da görüntülemiştik. " dedi. 

Prof.Dr. Gökoğlu, gerekli bildirim ve incelemelerin ardından balığı Kepez Belediyesinin şehir müzesinde sergileyeceklerini bildirdi. 

YORUMLAR

  • özgür.t 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam korkabilirsin arkadaş ama neden öldürüyorsun? Su dolu kovanın içine at ağzını kapat öyle gönder incelemeye. İnsanlık yavaş yavaş kendi sonunu getirecek...
    Cevapla
  • asaf 4 yıl önce Şikayet Et
    millet hep delikanlı :)
    İlk beğenen sen ol
  • sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    hayatınızda kaç defa böyle bi sıradışı yılan yakaladınız :) Okadar kolay değil karşılaşınca inasn ürküyor zehirli olsa panzeri bulunana kadar mefta olursun.
  • yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    balıkçıların eğitilmesi özellikle hangi canlı nasıl bir türe sahip nerde bulunur özelliği nedir avlanması sakıncalımı değilmi gibi ön bilgilendirme yapılması malesef ülkemizde herkes maaşını alıp koltuğunda oturmayı biliyor yazık geçen zamana
    Cevapla
  • bamsı 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi balıçıyı eğiteceksin oltasını alan denize koşuyor. ama son cümlene katılıyorum salla başı al maaşı böyle tip öğretim üyesi memur bürokrat vs. saymakla bitmez yaz gelsede tatile gitsek diye sabırla bekliyorlar.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.