Antalya

İzleri takip eden ekipler, korkunç manzarayla karşılaştı

11:32 09 Ocak 2020 37 Yorum Var
İzleri takip eden ekipler, korkunç manzarayla karşılaştı

Antalya'nın İbradı ilçesinde kaçak olarak yaban keçisini avlayan 5 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Yaban keçilerine el konulurken av yapan kişilere yaban keçisi başına 22 bin 660 lira tazminat cezası ile 2’şer bin lire idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Dün İbradı Mahallesi Başlar Mahallesi'nde devriye görevi yapan Altınbeşik Mağarası Milli Parklar Şefliğine ait ekipler, karla kaplı arazi içinde lastik izlerine rastladı. İzleri takip eten ekipler bir süre sonra sarp arazi sebebiyle araçla takibi bırakıp yaklaşık 5 kilometre yürüyerek izleri takip etti. Ekipler araca ulaştığında 5 kişiyi, vurdukları 3 yaban keçisinin başını keserken suçüstü yaptı. Durumu kamera ve fotoğrafla teyit altına alan ekipler tutanak tuttukları esnada 5 şüpheli yerdeki yaban keçilerini bırakıp araçlarına binerek olay yerinden kaçtı. Yaban keçilerine el koyan ve tutanakla tespit eden ekipler, jandarmayı arayarak bilgi verdi. Eldeki video kanıtlarından araç plakası ve kimlikleri tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Nesli tükenmekte olan ve koruma altında bulunan yaban keçileri Antalya'da en fazla İbradı bölgesinde bulunuyor ve bölge İbradı Devlet Avlağı olarak biliniyor.

YORUMLAR

37 Yorum Var
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Koruma altına alınan hayvanların bulunduğu yerin adı DEVLET AVLAĞI.. iyiymiş...
    Cevapla
  • K.s. 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet drvlet avlağı, yaban keçilerinden erkek olan ve yaşı ilerlemiş olanlar ihale ile ormancıların kontrol ve gözetiminde avlana biliniyor
    İlk beğenen sen ol
  • gezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah ın gazabı Şu hayvanları vuranların üzerine olsun
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyide parayla avlandiginda mesru oluyo demi.o zaman katliam olmuyo oylemi.memlekette parasi olana her sey serbest
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Zevk icin yapilan av dogru degildir bence onlarda can yazik yav yiyecek ekmegin paran varki o tufegi mermiyi aliyorsun bunlarn canina kiyiyorsun
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tür hayvan katliamı yapanları Allah cezasız bırakmaz....bazen haber sutunlarında görürüz-----falanca yerde duvarda asılı tüfekle oynayan çocuklar birbirini vurdu,falan kişi silahını temizlerken kazayla oğlunu yada eşini vurdu,av avlarken yanlışlıkla arkadaşını vurdu haberlerini,er geç bunların başına bu tür kazalar gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.