Ardahan

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Ardahan'da

19:25 04 Eylül 2015
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Ardahan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, devlet ve hükümet olarak, herkesi doğduğu yerde doyuracaklarını, karnı tok, başı dik hale getireceklerini söyledi. 

Topçu, Kars'taki temaslarının ardından, karayoluyla memleketi Ardahan'a geldi.

Kentte ilk olarak valiliği ziyaret eden Topçu,  Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Ahmet Deniz'den ildeki projeler hakkında bilgi aldı.

Topçu, ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlü bir devlet olduğunu belirtti.

Hükümet olarak vatandaşların refahını artırmak için çaba göstereceklerini ifade eden Topçu, şunları söyledi: 

"Devlet ve hükümet olarak, millet insanını, doğduğu yerde doyuracak ve karnını tok, başını dik hale getireceğiz. Birinci sınıf vatandaş olacak. Tam bağımsız güçlü bir Türkiye olacak. Medeniyet coğrafyamızın tamamında dilde, işte, fikirde bir olacağız. Medeniyet coğrafyamızın tamamında dilde, fikirde bir olacağız. Ben bu topraktan doğdum, bu toprakların çocuğuyum. Ben medeniyet coğrafyamızda Suriye'de, Irak'ta ve her toprağında olanlara sızlıyorum. Ben şuna inanıyor ve iman ediyorum, biz ancak ve ancak kardeşiz. İnşallah bu ziyaretimiz, buradaki kardeşliğe ve beraberliğe vesile olur. Hakkari, Ardahan, Edirne... Bu gibi yerlere sahip olacağız ki Ankara'nın kilidi sağlam olsun. Allah bu belayı milletimizin üzerinden kaldırsın. Çünkü medeniyet coğrafyasının bir çoğunun gözü Ankara'dadır." 

Topçu, devletin ve hükümetin terörle mücadelede çok kararlı olduğunu belirtti. Topçu, bununla birlikte terörün ortadan kaldırılması için kendilerini "Türkiye'nin dostu" olarak tanımlayan ülkelere de görevler düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Herkesin bir görevi var. Avrupa Birliği ülkeleri dostlarımıza da görev düşüyor. Uluslararası anlaşmalar önemli. Dostluk gereği, bir daha çağrıda bulunuyorum; Türkiye'nin, Türk milletinin dostluğu çok önemlidir. İnşallah dostlarımız, bu dostluğumuzu bozmazlar. Terörle mücadelede yanımızda olurlar." 

- "Siyaset hükümeti değiliz"

Bakan olarak yer aldığı hükümetin kesinlikle bir "siyaset hükümeti" değil, "hizmet hükümeti" olduğunu da dile getiren Topçu, "Ardahan'ın bir bakan çıkması, devlet iradesindeki siyasi bir teveccühtür. Biz mağdurun yanında oluruz. Anadolu'nun tamamında ve inşallah bütün noktalarda tasarrufumuz her noktada olacak. Sanmayalım ki sadece Ardahan'ın mağduriyetleri var. Birçok bölgenin mağduriyetleri var" diye konuştu. 

Valiliğin ardından Ardahan Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Topçu, daha sonra çarşı merkezinde esnafla bir araya geldi. 

- Akrabalarını da ziyaret etti 

Bakan Topçu, kentteki resmi temaslarının dışında Halilefendi Mahallesi'nde oturan halası Necmiye Topçu'yu da ziyaret etti. Halasının elini öperek, hayır temennilerini alan Topçu, halasıyla uzun süre sohbet etti.

Ziyarette, Bakan Topçu'nun halasının evinin dış cephesinin balonlarla süslendiği görüldü.

Topçu, daha sonra Çatakköprü köyüne geçerek akraba ziyaretlerinde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.