Ardahan

ARÜ yabancı öğrencilere kucak açtı

10:11 07 Ekim 2015
ARÜ yabancı öğrencilere kucak açtı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üniversitelerine kayıt yaptıran yabancı öğrencilerin en değerli misafirleri olduğunu belirterek, öğrencilerin her sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ifade etti. 

Korkmaz, üniversiteye yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerle rektörlük önünde bir araya geldi. 

Üniversite olarak Türk öğrencilerin yanı sıra bu yıl itibarıyla 9 ülkeden 231 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirten Korkmaz, şunları kaydetti: 

"Sizler bizim en değerli misafirlerimizsiniz. Aileniz sizleri başka bir ülkeden bize göndermiş, dolayısıyla biz kendimize baktımız gibi size de öyle bakacağız. Bundan kimsenin şüplesi olmsaın, sizler bundan emin olun. Rektör yardımcılarım ve yöneticilerim ile birlikte sizin yanınızdayız. Ne tür sıkıntınız olursa olsun, hiç çekinmeden, sıkılmadan bizimle paylaşın. Burası sizin yuvanız, burası sizin kendi eviniz." 

Korkmaz, Ardahan Üniversitesi'nin toplam 4 bin 577 öğrenci içindeki yabancı öğrenci yoğunluğu ile bu alanda lider konumda olduğuna da işaret ederek, "Bu sizin sayenizde oldu. Sizin talebinizle böyle oluyor. Bizim için de başarı oluyor. Yüzdelik ortalamaya göre en fazla yabancı öğrenci bünyesinde barındıran ünivresite biziz. Bu konuda grurluyuz. Bu bizim için son derece önemlidir. Çünkü sizinle ülkemizi ve Ardahanımızı dünyaya açıyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte daha sonra yabancı öğrencilere ikramda bulunuldu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.